Radonjić: Metalac je sjajan protivnik, ambijent u Valjevu nas je vodio do pobede

Košarkaši Crvene zvezde Telekom opravdali su ulogu favorita u duelu sa Metalcem. Crveno-beli su slavili rezultatom 82:74, a do pobede su došli nakon bolje igre u poslednjoj deonici. Zvezda je uspela da izbegne neizvesnu završnicu, ali Metalac je pružio veoma snažan otpor.

– Bila je jako teška utakmica, što smo i očekivali. Metalac je bio sjajan protivnik. Odlično igra u poslednje vreme i vidi se da su Valjevci dobro utrenirani i da sjajno trče. Mi smo ušli u utakmicu nešto opuštenije, verovatno i zbog uspeha koji smo napravili u Evroligi. Metalac je to iskoristio, napravio razliku koju smo stizali do kraja. Smogli smo snage kao ekipa da sve to nadomestimo i da se dobrom timskom igrom vratimo u meč. Sjajan ambijent u Valjevu bio je motiv da nastavimo pobednički niz u ABA ligi – istakao je na konferenciji za medije posle meča Nikola Kalinić, a na njegovu priču nadovezao se trener crveno-belih Dejan Radonjić:

– Čestitke Metalcu na dosadašnjim rezultatima. Da nije bilo radova u Hali i nedostatka sreće u nekim utakmicama, mislim da bi bili mnogo bliže vrhu tabele. Bili smo svesni da će dati sve od sebe da nas savladaju, ali smo dosta dobro otvorili utakmicu bez obzira na ritam u kom se nalazimo i kratak period za odmor i regeneraciju. Dobili smo pogrešno samopouzdanje i potom dozvolili Metalcu da se nametne. Našom mekanom igrom u odbrani oni su dolazili u situacije koje su rešavali na efikasan način. Stekli su samopouzdanje i imali su odličan procenat u šutu za tri poena. Znali smo da moramo biti mnogo bolji u odbrani i da ne dozvolimo otvorene šuteve. U poslednoj četvrtini smo uspeli da podignemo nivo odbrane i uspeli smo da dođemo do napadačke igre što nam je donelo pobedu. Ispunili smo cilj i time moramo biti zadovoljni. Dosta evroligaša je ovog vikenda izgubilo od puno slabijih rivala, tako da se mi držimo odlično – zaključio je strateg crveno-belih.