Radonjić: Mogli smo i bolje da prođemo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je njegov tim mogao i bolje da prođe na žrebu za Evroligu, ali je i istakao da je još rano prognozirati domete crveno-belih u tom takmičenju.

– Mogli smo možda i bolje da prođemo, ali sačekajmo formiranje rostera. Rano je da se bilo šta kaže o našim rivalima kada je jasno da su sve ekipe tek u ranoj fazi pravljenja ekipa. Mi smo ove godine iskusniji u odnosu na prethodnu, iza sebe imamo učešće u Evroligi kada smo takođe imali veoma tešku grupu. Očekuje nas puno dobrih mečeva – rekao je Radonjić za sajt kluba.

Crvena zvezda je danas dobila rivale u Evroligi. Žrebom je odlučeno da crveno-beli nastupaju u grupi D gde će im rivali biti trostruki šampion Evrope Olimpijakosom, vicešampion turske Galatasaraj, osvajač Evrokupa Valensija, Laboral Kuča i litvanski Neptunas.

Radonjić je kazao da je dobro što je njegova ekipa nije u Grupi C u kojoj su Barselona, Panatinaikos, Fenerbahče, Armani, Bajern i Turov.

– Prvi utisak nakon žreba je da je C grupa najjača. Dobro je što nismo u njoj, ali sigurno da je naša grupa jako kvalitetna i sastavljena od timova koji godinama nastupaju u Evroligi. U odnosu na prošlu sezonu bolje je što smo izbegli kvalifikanta. Pod pretpostavkom da je Uniks veliki favorit, ekipa iz šestog šešira bi spadala u red najjačih u takmičenju – kazao je Radonjić.