Radonjić: Moji igrači su dali maksimum protiv Metalca, čekamo da vidimo ko će biti četvrti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je izuzetno zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala utakmicu protiv Metalca u Pioniru.

Crveno-beli su u oslabljenom sastavu rutinski savladali tim iz Valjeva, a nakon meča trener Radonjić je naglasio da su svi igrači dali svoj maksimum.

 

– Imali smo dobar pristup od samog početka. Tako je bilo svih 40 minuta. Bitno je bilo da budemo ozbiljni u ovim okolnostima. Posle pobede nad Makabijem nastavljamo da budemo u dobro ritmu. Činjenica je bila da smo oslabljeni, a svaki igrač je dao svoj maksimum. Očekujem da budemo kompletni protiv Galatasaraja. Zapravo najbitniji je sledeći trening, a to je garancija da će sve ostalo biti bolje na zadovoljstvo svih nas – rekao je Radonjić.

Zbog izostanaka igrača svoju priliku je iskoristio mladi Aleksa Radanov, što je prokomentarisao i Radonjić.

– Ove godine imamo mlad tim, mnogo puta smo to rekli. On i Aranitović su sa nama u jednom intervalu kada god imaju prostora da budu. Mislim da nema brige što se tiče perspektive, treba praviti ozbljne planove da se nastavi sa razvojem – dodao je Radonjić.

Za kraj, trener Zvezde je odgovorio na pitanje koga bi njegova ekipa želela u polufinalu plej-ofa ABA lige.

– Mi ne možemo da biramo. Mi smo prvi. Čekamo ko će biti četvrti. Želje i ambicije su nam poznate i jasne – zaključio je Radonjić.

Trener Metalca Vladimir Đokić naglasio je da je njegova ekipa odigrala ispod svakog nivoa.

– Mi smo odigrali jako loše i ispod svakog kriterijuma ABA lige. Mojim igračima nemam šta da zamerim, možda je falilo malo borbenosti, ali protiv ovakve Zvezde je uvek teško. Prelomio je finiš druge deonice kada smo priili trojku sa pola terena. Zvezda je preozbiljna za nas u ovom momentu – rekao je Đokić.