Radonjić: Moji igrači su se bacali po terenu, čestitam im na ogromnom zalaganju

Košarkaši Cvene zvezde zabeležili su veliku pobedu u Top 16 fazi Evrolige. Crveno-beli su srušili prvaka Evrope Makabi, a nakon meča trener Dejan Radonjić bio je i više nego zadovoljan istakavši karakter svog tima u prvi plan.

 

– Obećali smo da ćemo dati sve od sebe, uprkos velikom umoru, da pokušamo da Zvezdi i zvezdašima poklonimo pobedu protiv šampiona Evrope. Vukli smo sjajne poteze, bacali se po terenu i izvukli iz sebe ono što nas je krasilo tokom sezone, a to je taj karakter – rekao je Radonjić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Trener Zvezde se potom osvrnuo na kompletan tok utakmice u kojoj su obe ekipe imale po nekoliko puta prednost.

– Početak dosta dobar, iako smo mogli da bolji koristimo neke situacije, da pogođenim trojkama steknemo prednost,. U nastavku ta igra je bila dovoljno dobra da u tim trenucima treba da steknemo i veću prednost, imali smo problem sa njihovim skokovima, promašili smo nekoliko zicera i ušli u drugo poluvreme sa četiri poena prednosti. Imali smo jedan period, ne treba praviti anlizu grešaka, bilo je normalno, trebalo je to da bude mnogo duži interval, u završnicu smo ušli u dobroj poziciji, ali ne tolikom prednošću koja ne može da se stigne. Odigrali taj period sjajno, sa dobrim šutem i kvalitetnim rešenjima, uz odličan balans, i na kraju slavili ubedljivo, pa je zadovoljstvo još veće – dodao je Radonjić.

Ključ Zvezdine pobede leži u četvrtoj četvrtini kada je u potpunosti proradio šut za ogromnu 20-0 seriju koja je srušila tim iz Tel Aviva.

– Kada bismo stalno tako igrali, imali bi drugačije rezultate. Tokom većeg dela meča bili smo dobri, ali uz određene padove, jer smo najmlađa ekipa u Evroligi. Čestitke igračima na ogromnoj borbenosti i želji. Kada šut nije hteo, borili smo se, bacali u reklame i to nam se vratilo – kazao je Radonjić.

Zvezdu je prethodnih nedelja pratila priča da se nalazi u padu, posebno kada je u pitanju šut za tri poena.

– Ni posle 19 promašenih šuteva nisam mnogo pričao, ni sada ne bi trebalo da se pravi fama. Igrao sam dosta dugo i znam da je to normalno. Ako imam najmlađi tim u Evroligi onda je to još logičnije, čak i mnogo češće. Tema bi više trebalo da bude ovo danas, nego onih 54/3 za tri poena u poslednjim utakmicama. O lošem šutu se pričalo kada smo prvi u procentu šuta za tri poena u Jadranskoj ligi- zaključio je Radonjić.

On je za kraj istakao da je Branko Lazić, koji nije igrao protiv Makabija, dobio dodatni odmor, kako bi se što bolje oporavio za početak aprila, kada će, prema Radonjićevim rečima, biti najpotrebnije

– Laziću, koga želim da pohvalim jer je u Kupu dao sve od sebe i to bez treninga, razmišljamo da damo više vremena za oporavak kako bi bio spreman za važan deo sezone – rekao je trener crveno-belih.