“RADONJIĆ NANEO ŠTETU KLUBU”: Crvena zvezda je pod stalnom kontrolom zbog izjave bivšeg trenera!

nebojša čović
Beta

Predsednik kluba sa Malog Klemegdana otkriva da se Zvezda nalazi pod oštrim monitoringom Evrolige i FIBA, a sve zbog jedne izjave trenera Radonjića.

 

Sve je počelo one noći kada je Zvezda osvojila treću titulu u nizu, A Radonjić otkrio detalj o zaradama koje kasne.

– Odmah to veče tokom proslave titule na Malom Kalemegdanu sam pozvao Radonjića i rekao mu da ne shvatam zašto je to rekao, jer mora da bude pravilo da treneri ne pričaju o parama. Iskreno mi je odgovorio da je to bila emotivna reakcija koju sam razumeo, iako sam bio ljut. To je nanelo veliku štetu Zvezdi, ali ne kažem da je to bila njegova želja. Ušli smo ničim izazvani pod oštar finansijski monitoring FIBA i Evrolige. Ipak, to nije presudilo da ne produžimo ugovor sa njim. Posle toga smo obavili niz razgovora do konačne odluke da ne nastavimo saradnju – kaže Čović za “Politiku”.

Na mesto Dejana Radonjića došao je mladi stručnjak.

– Pratili smo Dušana poslednje tri godine. Plasmanom u finale plej-ofa domaće lige i eliminacijom Partizana sa FMP-om je napravio veliki uspeh. Znali smo da je rizik za obe strane, ali sam veoma zadovoljan onim što je do sada pokazao. Posvećen je košarci, može se reći da je opsednut – kazao je Čović i dodao da je u odabiru trenera pomogao Svetislav Pešić.

– Imali smo razgovore sa dosta njih, poslušao sam sugestije čoveka kojeg izuzetno poštujem i do čijeg mišljenja mi je stalo – Svetislava Pešića. U nekoliko navrata smo “pretresali” celu situaciju, analizirali iskusne i mlade trenere – rekao je Čović.