Radonjić: Napravili smo mlađi i jeftiniji tim, ove sezone možemo do trofeja

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je klub napravio mlađi i jeftiniji tim u odnosu na prošlu sezonu.

Govoreći na druženju sa predstavnicima medija, trener Crvene zvezde ističe da na raspolaganju ima mlađi i jeftiniji tim sposoban za osvajanje trofeja.

– Napravili smo značajno mlađi i jeftiniji tim u odnosu na prošlu sezonu. Na početku će biti oscijalcija, ali nadam se da ćemo igrati sve bolje, kako vreme bude odmicalo i da ćemo radom i strpljenjem biti spremni da ove sezone osvojimo trofej – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni, gde je Evroliga održala dan za medije.

Radonjić je naveo da će Crvena zvezda sezonu početi sa timom kojim trenutno raspolaže i da nije realno da do prve utakmice dodje još neko pojačanje.

Košarkaši Zvezde sezonu počinju u petak, 3. oktobra od 18 časova utakmicom prvog kola Jadranske lige protiv Levskog u hali Pionir.

– Analize su pokazale da će Jadranska liga biti slabija nego prošle sezone, ali timovi se iz dana u dan pojačavaju. Liga će biti interesantna – ocenio je trener crveno-belih.

Zvezda će 16. oktobra početi i takmičenje u Evroligi, a Radonjić je istakao da njegova ekipa ima motiv da se plasira u TOP 16 fazu.

– U grupi imamo četiri vrlo kvalitetna tima kao i Neptunas koji će svima biti ‘tvrd orah’. Grupa je takva kakva jeste i nadam se da ćemo uz fenomanalan ambijent imati motiv da napravimo podvig i odemo medju 16 najboljih ekipa. Ko ne veruje u čuda, čuda mu se neće ni desiti – rekao je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa ima velika očekivanja u predstojećoj sezoni.

– Kao i uvek velika su očekivanja u Crvenoj zvezdi, ali ubedjen sam da će ovaj mladi tim uz pravi rad izneti pritisak koji nosi igranje u crveno-belom dresu – rekao je Mitrović.

On je dodao da Zvezda neće u pravoj formi početi sezonu.

– Pripreme su protekle uz manje probleme. Nismo bili kompletni i početak nećemo dočekati u željenoj formi, ali je na nama da radom i strpljenjem ubrzamo proces postizanja željenog nivoa – rekao je Mitrović.