Radonjić: Ne možemo da pretimo Galatasaraju, neporaženi su na domaćem terenu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se Galatasaraju ne može pretiti, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da iskoristi šanse.

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova igraju u Istanbulu protiv Galatasaraja, utakmicu šestog kola Grupe D u Evroligi.

Posle pet kola, Zvezda ima tri pobede i dva poraza, a Galatasaraj dve pobede i tri poraza.

– Priče da možemo da se plasiramo u narednu fazu mogu da budu kontradiktorne. Kao ekipa želimo da se koncentrišemo na prvi sledeći duel, da odigramo dobro i da pobedimo. Tako želimo i protiv Galatasaraja u Turskoj, da dođemo do pobede ali neće biti nimalo lako. Ne možemo da im pretimo, pošto su ove sezone neporaženi na domaćem terenu – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

– Kreće drugi krug Evrolige, čeka nas još pet utakmica, od kojih tri na strani. Biće izuzetno teško, ali pokušaćemo da učinimo sve kako bismo došli do željene pozicije i ostvarili naš cilj. Oni su na svom terenu pobedili mnoge velike evroligaške ekipe, ali imamo naše šanse koje ćemo pokušati da iskoristimo – rekao je Radonjić.

U turskoj ekipi zbog povreda neće biti Vladimira Micova i Martinasa Pocijusa, a Radonjić veruje da će domaći tim to uspeti da nadoknadi.

– Imaju velike ambicije sa početka sezone, kvalitet i iskustvo. To što Micov i Pocijus neće igrati je njihov manjak, ali će ekipa to nadoknaditi jedinstvom i borbenošću i napraviće ambijent da nas savladaju – rekao je Radonjić.

Zvezda je u prvom krugu u Beogradskoj areni pobedila Galatasaraj, a Radonjić je rekao da ekipa ne razmišlja o koš-razlici, već da se za svaku utakmicu priprema da pobedi.

– Svako kolo donosi novu poziciju i stvari se menjaju. Svih šest ekipa je u igri za četiri mesta koje vodi u Top 16 – rekao je trener Zvezde.

On dodao je da je zadovoljan oporavkom Stefana Jovića i da će odsustvovati kraće nego što je predvidjeno.

– Lekarska služba je zadovoljna njegovim oporavkom, pa moram i ja da budem zadovoljan. Prve dijagneze po kojima je predvidjeno da četiri nedelje odsustvuje sa terena će sigurno biti skraćene. Oporavak ide jako dobro – rekao je Radonjić.