Radonjić: Nismo bili dovoljno pametni da iskoristimo šanse

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže posle poraza od Partizana da je njegov tim previše grešio u želji da dođe do trijumfa.

– Dobar početak nismo iskoristili i dođemo do veće prednosti. Dali smo Partizanu šansu da se vrati i stekne prednost. Šutirali su izvanredno za tri poena. Bilo je potrebno da u drugom delu budemo konkretniji. Odbrana je na startu bila odlična, ali nismo iskoristili dobre pozicije na šutu. Sve je ukazivalo da možemo da preokrenemo, ali nismo bili dovoljno pametni da iskoristimo šanse – rekao je on.

Radonjić je dodao da Ivan Radenović ima težu povredu.

– Nije bio spreman za večeras. Videćeemo u petak kakva će da bude situacija – dodao je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Luka Mitrović ocenio je da je njegova ekipa propustila šansu da napravi preokret u više navrata na večerašnjem meču.

– Čudan ambijent za finale. Mi smo u prvih 12, 13 minuta pokazali reakciju u odnosu na prošli meč. U tim trenucima nismo pravili pametne poteze, dozvolili smo im da se vrate i odlepe. U drugom poluvremnu, takodje, mogli smo da se vratimo, ali brzopletim rešenjima opet smo im dozvolili da se odlepe. Moramo što pre da zaboravimo ovaj meč i produžimo seriju na pet utakmica – rekao je Mitrović.

On je dodao da ekipa ima snage da napravi preokret u nastavku serije.

– Još maksimalno dva meča do kraja. Nema izbora, moramo da nadjemo snage i pokušamo da slavimo – zaključio je on.