Radonjić o duelu sa Partizanom: Držimo se plana, dosta toga je drugačije u odnosu na prošlu sezonu

Porazom Partizana u Podgorici u okviru poslednjeg kola ligaškog dela ABA lige zakazan je večiti derbi u polufinalu plej-ofa. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić prokomentarisao je ovu činjenicu naglasivši da ima još dosta da se igra do tog duela.

 

Pored Zvezde i Partizana, drugi polufinalni par čine Budućnost i Cedevita.

Znalo se da su ta četiri tima u prednosti, i ja sam mislio da će ta četiri tima biti u plej-ofu. Sada se dueli znaju. Imamo pet utakmica do tog meča protiv Partizana, prvo se spremamo i razmišljamo o Albi. Imamo dosta dobrih mečeva, zadržaćemo nivo forme, a kroz takav način razmišljanja i dobrog treninga dođemo do dobrog statusa pred polufinale – rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih je istakao dobar trening u prvi plan kao preduslov za dobru utakmicu sa Partizanom u polufinalu.

– Imamo plan koji je napravljen odavno. Tako smo se i postavili. Očekujemo da i Lazić bude sa nama i da budemo u dobrom momentu – dodao je Radonjić.

Novinari su upitali trenera Radonjića da li će prednost domaćeg terena igrati veliku ulogu pošto prošle sezone to nije bio slučaj u okršaju ovih timova.

– Ove godine se pokazalo da je prednost domaćeg terena iskorišćena. Prošle godine nije bio slučaj. Ima dosta razlika u ondosu na prošlu i ovu sezonu – kazao je Radonjić.

 

Prvi naredni izazov za Crvenu zvezdu je novi meč u Top 16 fazi Evrolige. Naime, crveno-beli u četvrtak od 20 časova i 15 minuta igraju u Berlinu protiv Albe koja je savladana u Pioniru u prvom delu Top16.

Alba je pokazala kvalitet i u Top 16 i nalazi se u prilici da izbori plasman u Top 8. Sale Obradović radi sjajan posao. Kvalitet tima je prikazan, a sve to ukazuje da nas očekuje težak meč. Mi smo u Pioniru igrali čvrto i tako ostvarili prednost zbog čega smo slavili. Alba će sigurno pokušati da bude bolja od nas sada. Uz sve igraju na svom parketu. Mi idemo sa takmičarski motivima, idemo i razmišljamo da savladamo protivnika bez obzira gde igramo ili protiv koga – zaključio je Radonjić.

Podsetimo da crveno-beli više nemaju šansu za prolaz u narednu fazu takmičenja Evrolige, a pred duel 12. kola imaju učinak od tri pobede i osam poraza.