Radonjić o sutrašnjem duelu sa Cedevitom: Svesni smo teškog zadatka

dejan Radonjić
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa želi da pobedi Cedevitu u predstojećoj utakmici u Jadranskoj ligi, kako bi obezbedila što bolji plasman uoči plej-ofa.

 

– To je evroligaški duel sa Cedevitom koja je konkurent za najviši plasman uz Budućnost i Megu, koja je maltene obezbedila plasman u plej-of. Cedevita igra dobro na dva fronta, napravila je veliki uspeh plasmanom u Top 16 Evrolige. Želimo dobro da odigramo kako bismo lakše došli do drugog mesta pred plej-of – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Zvezde sutra od 18 časova u hali Pionir igraju protiv Cedevite, utakmicu 18. kola Jadranske lige. To je duel ekipa iz vrha tabele, zagrebački tim je drugi sa 14 pobeda i tri poraza, a Zvezda ima pobedu manje na trećem mestu.

Cedevita je u prvom delu takmičenja pobedila Zvezdu, a Radonjić je rekao da ta utakmica ne može da se poredi sa sutrašnjom, pre svega zbog promena u njegovoj ekipi i dolazaka novih igrača.

– Neće biti lako, svesni smo teškog zadatka. Cedevita je pokazala kvalitet i iskustvo i diže se kroz takmičenje u Evroligi. Želimo pred našim navijačima da dobro započnemo novu godinu – rekao je trener crveno-belih.

On je dodao da je Cedevita pobedama u Evroligi nad Makabijem i Milanom pokazala da može dobro da igra na gostujućem terenu, ali da njegova ekipa zna šta je čeka.

– Ali i oni treba da znaju šta ih čeka kod nas. Oni su u krugu ekipa koje će se boriti za prvo mesto. Još ne znamo šta nam to prvo mesto donosi, ali svi želimo da budemo prvi – rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da je novi košarkaš Zvezde Terens Kinsi motivisan, da je obavio jedan trening i da je u dobrom stanju, ali da je potrebno malo vremena da se adaptira, kao i u slučaju plejmejkera Vasilija Micića.

– Kinsi je došao iz takmičarskog ritma, nema nikakvog razmišljanja i opterećenja da bi se trebalo raditi nešto drugo u vezi s njim. Nije mala stvar, imamo dva nova igrača. Micić je obavio nekoliko treninga i potrebno je vremena da se ekipa uigra. Pred nama su jaki protivnici, ali on je došao spreman – rekao je Radonjić.

Radonjić je naveo da su svi igrači, osim ranije povredjenog Luke Mitrovića spremni za utakmicu sa Cedevitom, uključujući i Stefana Jovića, koji je dobio udarac tokom duela sa Efesom u Istanbulu.

– Postojala je bojazan da je nešto ozbiljnije, ali ne radi se o povredi, samo je dobio udarac i nije mogao da nam pomogne oko odluke oko poslednjeg napada u Istanbulu – rekao je Radonjić.