Radonjić o ‘večitom’ derbiju: Neće biti lako, Partizan može da nas dobije

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da nema favorita u večitom derbiju protiv Partizana u Jadranskoj ligi.

On je izrazio nadu da će njegov tim nastaviti pobednički niz u regionalnom takmičenju.

– Nastavljamo žestok ritam, posle Neptunasa čeka nas večiti derbi, koji ima posebnu draž. Moramo da budemo spremni da iz najtežih situacija izađemo na najbolji način. Znamo da će biti teško, Partizan je u dobroj formi i u Turskoj je pokazao da zaslužuje respekt. Imaju mlad tim, ali i iskusne igrače, kao što su Mačvan, Bogdanović i Tepić – rekao je Radonjić.

Crnogorski stručnjak dodao je da utakmice protiv Partizana uvek neizvesne, bez obzira na stanje na tabeli.

– Ne mislimo da će biti lako, kao što mnogi predviđaju. Poznato je da su derbi mečevi specifični i moramo sa punim kapacitetom da budemo ozbiljni. Partizan može da nas dobije, iskusni su, ali ovo je tek prvi naš duel. Ipak, želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata i pobedimo – kazao je Radonjić.

On je istakao da plejmejker Stefan Jović neće igrati protiv Partizana zbog povrede, ali da bi mogao da bude u sastavu protiv Valensije u Evroligi.

– Atmosfera je jako dobra, još od prvog dana, bilo da pobeđujemo ili gubimo. Moramo da napravimo dobru pripremu za ovaj meč, sa velikom željom za pobedom – zaključio je trener crveno-belih.

Crvena zvezde se nalazi na prvom mestu na tabeli Jadranske lige sa maksimalnih devet pobeda, dok je Partizan šesti sa skorom 5-4.

Utakmica 10. kola Jadranske lige izmedju Partizana i Crvene zvezde igra se u nedelju od 19 sati u hali Pionir.