Radonjić: Očekujem spektakl u Pioniru protiv Panatinaikosa, želim da se pobedom oprostimo od Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde završavaju ovosezonsko učešće Evrolige u Pioniru. Crveno-beli u četvrtak dočekuju Panatinaikos, a trener Dejan Radonjić ističe da je na njegovoj ekipi da odigra najbolje moguće protiv višestrukog prvaka Evrope.

 

Sve karte za utakmicu su rasprodate, a duel je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

– Završavamo ovogdišnje izdanje Evrolige. Igramo protvi višestrukog prvaka Evrope. Savladali su nas u prvom delu u Atini. Tim je sastavljen od iskusnih igrača, ali i niza mladih koji su dobili šansu da pokažu kvalitet kako bi bili perspektiva velikog kluba. Dolazi Dijamantidis i niz još kvalitetnih igrača – izjavio je Radonjić.

Zvezda utakmicu 14. kola dočekuje sa 11 poraza i tri pobede što znači da nema šansu za prolaz u narednu rundu. Pao sa druge strane igra ključan duel u svojoj borbi za Top 8.

– Pokušaćemo da odigramo najbolji mogući meč, očekujemo spektakl u Pioniru i da odlično završimo ovo izdanje Evrolige. Veliki rezultat je plasman u Top 16 gde smo odigrali 14 odičnih utakmica, a sada možemo da krunišemo naš nastup. Svi igrači će biti u timu, ne znam koliko ćemo koga opteretiti, ali smo kompletni – dodao je Radonjić.

Zvezdu posle duela sa Panatiaikosom igra ključne utakmice u polufinalu ABA lige sa Partizanom.

– Smatram da je Panatinaikos, ako se izuzme meč sa Albom, napravio odličan posao. Sigurno da su zbog tog poraza u sitiaciji da je sada meč od velike važnosti. Poseduju ogromno iskustvo, ne treba zaboraviti da nam dlazi Nelson. Mi igramo meč koji je za nas bitan, igramo protiv tima koji je toliko puta bio najbolji. Ta motivacija je van neke analize. Znamo šta nas očekuje u plej-ofu, ali je fokus da odigramo najbolji mogući meč – zaključio je Radonjić.