Radonjić: Od Evrolige nas deli 40 minuta, Cibona nije samo Šarić

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pozvao je navijače da podrže ekipu u polufinalu fajnal fora ABA lige, u meču protiv Cibone koji se u četvrtak igra u Kombank Areni od 20 časova.

– Sistem takmičenja je takav da nas deli 40 minuta od Evrolige. Što smo ranije igrali je jedna priča, a s obzirom na sistem, mora se drugačije sagledavati. Igrali smo dva meča tokom godine, Cibona je napravila odličan rezultat iako je izgledalo da će otići na drugu stranu. Pokazali su i protiv najboljih timova da mogu da igraju veoma dobru košarku, pobeđivali i kod kuće i na strani. Pokazali su da mogu da igraju dobro i u gostima i pod opterećenjem i da poseduju kvalitet – rekao je Radonjić.
U centru pažnje je i mladi Dario Šarić, član idealne petorke ABA lige i jedan od najzaslužnijih za uspehe Cibone.

– Nije Cibona samo Šarić, već su tu i ostali igrači. Imaju i Planinića, Blesingejma, Rozića, Kusa, oni su igrali na većem nivou nego što je ovo takmičenje, pa imaju kapacitet da odigraju na dovoljnom nivou. Mi hoćemo da odigramo meč u kom ćemo kontrolisati dešavanja na terenu i bićemo zadovoljni ako izborimo Evroligu. Navijači neka dođu, neka prepoznaju momenat da zajedno pobedimo Cibonu i izborimo još jednu sezonu u Evroligi – rekao je Radonjić.

Pod znakom pitanja dugo je bio nastup Raška Katića i Ivana Radenovića, a Radonjić je ostavio malu nedoumicom rekavši da će “vrlo verovatno obojica biti u timu”.

On je dobio nagradu ABA lige za trenera godine, zahvaljujući uspešnom vođenju ekipe u ligaškom delu.

– Velika čast za mene, veliki rad i posvećeneost i energiju koju smo stručni štab, ja i igrači uložili ove godine. Sigurno da je njihov veliki doprinos tome i što inicira dodatnu motivaciju da se nastavi sa takvim radom i još večim zadovoljstvima nego što je bilo do sada – dodao je Radonjić uz osvrt na breme favorita.

– Dobro se nosimo, stalno je to prisutno, pod opterećenjem smo, meč od 40 minuta od kog zavisi plasman u Evroligu je dodatni pritisak, ali bili smo u sličnim situacijama i ranije. Nisam pripremao ekipu da to bude dodatno opterećenje, ali dosta toga smo prošli i nadam se da iz toga možemo da izvučemo kvalitet – dodao je Radonjić.

Kapiten Crvene zvezde Mark Simonović pozvao je navijače da ispune tribine Kombank Arene i vode ekipu do Evrolige.

– Ulazimo sa očekivanjima, mislim da nema favorita, igra se jedna utakmica, svako svakog može da dobije i osvoji trofej. Činjenica je da smo pokazali najviše, trudićemo se da igramo našu igru, sa jakom odbranom, kontrama i nadam se najboljem rezultatu. Pozivam publiku da nam pomogne, sa njima je drugačije na terenu – rekao je Simonović.