Radonjić: Opšti utisak dosadašnjeg rada poremetila je povreda Branka Lazića

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan dosadašnjim delom priprema, ali da je rad poremetila povreda Branka Lazića.

Lazić je na pripremnoj utakmici na Zlatiboru polomio prst i predstoji mu pauza od četiri nedelje.

– Odlično smo radili tokom priprema na Zlatiboru, a sa takvim pristupom nastavili smo u Beogradu. Ipak, opšti utisak dosadašnjeg rada poremetila je povreda Branka Lazića. Njemu predstoji pauza od četiri nedelje, ali će ipak biti u prilici da održava kondiciju i radi po specijalnom programu, jer je u pitanju povreda ruke – konstatovao je Radonjić.

Posle bazičnih priprema na Zlatiboru, crveno-beli su nastavili sa treninzima u Beogradu. Posle završenih obaveza prema reprezentativnim selekcijama ekipi su se priključili novi kapiten tima Luka Mitrović i nemački centar Maik Cirbes.

Crveno-bele košarkaše’od 12. do 14. septembra očekuje učešće na veoma jakom turniru u francuskom gradu Miluzu, gde će im protivnci biti Panatinaikos, Bajern i Strazbur. Pre puta u francusku Crvena zvezda Telekom će odmeriti snage sa čačanskim Borcem, u subotu. To će biti prijateljski meč zatvorenog tipa, bez prisustva publike.

– Postepeno u trening uvodimo Markusa Vilijamsa, jer nije fizički adekvatno spreman. Nemanja Dangubić još ne radi sa ekipom, a nadam se da će sledeće sedmice početi sa košarkaškim teninzima. S obzirom na peh koji je imao Branko Lazić i činjenicu da Blažič i Kalinić još imaju obaveze u svojim reprezentacijama, imamo manjak igrača na spoljnim pozicijama što predstavlja problem. Ipak, trudimo se da svaki dan i svaki trening iskoristimo na najbolji mogući način – zaključio je Radonjić.

Košarkaši Zvezde će posle učešća na turniru u Francuskoj i povratka u Beograd 18. septembra odigrati prijateljski meč sa ekipom Budućnosti. Potom im sledi put u Tursku i učešće na turniru Glora kup, od 22. do 26. septembra, a prema rečima trenera, Zvezda bi do početka sezone trebalo da odigra još jednu kontrolnu utakmicu.

Termin odigravanja utakmice kao i ime protivnika biće uskoro poznati.