Radonjić opušten pred put u Istanbul: Očekujemo da protiv Galate sve bude na nivou, baš kao što je bilo u Beogradu

Crvena zvezda posle velike pobede nad Makabijem u Evroligi putuje u Istanbul gde će igrati protiv Galatasaraja u četvrtak od 19 časova meč 10. kola Top 16 faze.

 

Ovaj duel i dalje prati senka nemilog događaja kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

Dejan Radonjić se osvrnuo i na taj crni detalj koji će uvek pratiti susret ova dva tima. Ipak prema rečima trenera Zvezde, očekuje da će u Istanbulu sve biti na nivou, kao što je bilo u Beogradu.

– Džrava i grad Beograd sa upravom Zvezde su odradili fenomenalan posao u duelu protiv Galatasaraja koji je odigran u Areni. Sve je bilo organizovanu na najvišem nivou i odigrano je u pravom sportskom abijentu. Ne razmišljamo sada da može da bude drugačije u Istanbulu. Druge konotacije nas ne zanimaju, očekujem da njihovog odgovor bude identičan – rekao je Radonjić.

 

Trener Zvezde je istakao da je svima i dalje u glavi užasni događaj koji se desio prilikom prethodnog gostovanja.

– Naravno da je taj nemili događaj proizveo osećaj koji je težak. Mi imamo puno razloga da budemo motivisani. Sigurno da je taj aspekt prisutan. Motivacija je ogromna, videćemo da li ćemo ih savladati. Očekujemo odličan ambijent, to je njihova prednost – dodao je Radonjić.

Crveno-beli ulaze u ovaj duel posle dve pobede, a prema rečima Radonjića cilj je da se svaka utakmica što bolje spremi.

– Mi smo već rekli. Idemo od meča do meča do kraja Evrolige sa ambicijom da ostvario što više pobeda. Tako razmišljamo i pred Galatsaraj. Svesni smo njihovog kvaliteta. Pokazali su sav svoj potencijal protiv favorizovanog Fenera. Savladali su ekipu koja jedna od kandidata za najveće plasmane u Evroligi – kazao je Radonjić.

 

Posle pobede nad Makabijem, Zvezda je upisala drugi trijumf što je odmah pokrenulo priče o kalkulacijama.

– Nekako sam navikao da se kalkuliše o ovom ili onom pravcu. Mi pokušavamo da se samo spremao za sledeći meč i da za taj duel budemo dovoljno kvalitetni i da motivisanost bude tolika da bi eventualno pobedili. Cilj je da ostvarimo što više pobede do kraja – izajvio je Radonjić.

Zvezda u duel ulazi oslabljena neigranjem Branka Lazića, dok se očekuje da ostatak ekipe bude spreman.

– Lazić i dalje nije u timu. Neku jasniju situaciju ćemo imati u petak. Marjanović je odradio trening, nadam se da će Markus Vilijams biti u trenažnom procesu večeras – zaključio je Radonjić.