Radonjić: Ostaje žal za pobedom protiv Barse, ne želim da komentarišem suđenje

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je posle poraza od Barselone u Areni da je ekipa pružila još jednu dobru partiju u elitnom takmičenju, ali da to nije bilo dovoljno da se savlada veliki protivnik.

 

– Jednostavno, pokazali su kvalitet. Naravno da ostaje žal, ali oni su kandidat za Fajnal-for. Oni bi bili u borbi za prvo mesto da nisu imali problema sa povredama – rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za medije.

Trener Zvezde se potom nešto opširnije osvrnuo o toku utakmice. Kao kjluč je istakao ofanzivni skok protivnika.

– Večeras još jedna dobra predstava Zvezde u Evroligi, ali nije bilo dovoljno da se savlada odlična Barselona. Imali smo problem sa ofanzivnim skokom. Znali smo da tu moramo da budemo bolji. Dali smo ekipi Barselone mnogo drugih napada što su oni vešto iskoristili. Utakmica je čitavom igrom bila takva da smo i mi mogli doći do pobede. U samoj završnici nismo uspeli. Kada samo dobro branili onda su oni uzeli skok. Na kraju su oni izveli 16 slobodnih bacanja u četvrtoj četvrtini. Idemo dalje. Najbitnije je da smo u nizu dobrih izdanja i da pokušamo da napravimo još neku pobedu u Evroligi, tako se spremamo, bez obzira gde i sa kim igramo – dodao je Radonjić.

 

Novinari su upitali Radonjića da prokomentariše igru Markusa Vilijamsa koji nije bio na svom nivou.

– Vilijams nije imao ono što ga je krasilo u statistici. Milsim na broj poena i asistencija, ali je stalno pravio višak, što je Marjanović iskoristio. Da je on igrao loše ne bi bili u egalu – kazao je Radonjić.

Za kraj, trener Zvezde je bio upitan da prokomentariše suđenje.

– Smem ja da pričam o sudijama, ali neću. Kriterijum je bio ujednačen – zaključio je Radonjić.