Radonjić: Pobedu protiv Cedevite posvećujemo Marku, oscilacije su bile očekivane u Zagrebu

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić posvetio je pobedu nad Cibinom preminulom navijaču crveno-belih Marku Ivkoviću.

I posle devetog kola ABA lige Crvena zvezda Telekom ima stoprocentan učinak u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su posle veoma uzbudljive završnice slavili u derbiju protiv Cedevite rezultatom 88:87.

Zvezda je kontorlisala igru i rezultat tokom većg dela drugog poluvremena, ali se ipak ušlo u neizvesnu završnicu. Kada je bilo najpotrebnije Jaka Blažič je bio smiren i precizan sa linije slobodnih bacanja pa je Zvezda zasluženo slavila:

– Ovu pobedu posvećujemo našem Marku – počeo je priču na konferenciji posle meča trener Dejan Radonjić.

– Došli smo iz Istanbula posle dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i događaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo svu pažnju, jednostavno nismo mogli da se koncentrišemo na meč u meri u kojoj je to potrebno. Pokušali smo da se spremimo najbolje što je moguće, s obzirom na situaciju. Samim tim, očekivao sam oscilacije i pokušao da ih smanjim na najmanju moguću meru. Bila je prisutna i nervoza. Na kraju smo slavili, došli do bodova, ali i dalje sve je to… – ostao je nedorečen Radonjić, što je uz njegov izraz lica jasno govorilo kako se oseća.

I borbeni bek Branko Lazić nije mogao da ostane bez komentara na tragičan dogaj u Istanbulu:

– Pre svega želim da izjavim saučešće porodici tragično preminulog Marka Ivkovića. Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima – poručio je Lazić i potom se kratko osvrnuo na dešavanja na terenu:

– Bilo je teško i neizvesno do kraja. U prvom delu smo imali manje-više kontrolu dešavanja na parketu, iako smo pravili dosta grešaka. Ipak, na kraju smo uspeli da iskontrolišemo rezultat i da utakmicu rešimo u našu korist – zaključio je Lazić.loading...