Radonjić posle poraza u Kaunasu: Dobili nas na iskustvo, ali i uz malo sreće

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle poraza od Žalgirisa da je litvanski klub slavio zahvaljujući svom iskustvu.

 

Crveno-beli su poraženi sa 76:70 na gostovanju u Kaunasu u okviru pretposlednjeg kola Top16 faze Evrolige i tako doživeli deseti poraz u drugoj fazi.

Odlično smo počeli meč u odbrani i odigrali smo dobru prvu četvrtinu. Izgubili smo koncentraciju u narednih deset minuta, što je Žalgiris iskoristio i odvojio se. Uspeli smo da se vratimo u igru zahvaljjući dobroj odbrani i pametnom napadu. Međutim, Žalgiris je iskoristio svoje iskustvo u finišu i bolje završio utakmicu – naglasio je Radonjić.

Sa Radonjićem se složio centar crveno-belih Boban Marjanović, koji je bio najbolji u poraženom timu sa 14 poena i 12 skokova, odnosno indeksom 27.

– Mislim da smo dobro započeli utakmicu. Bili smo solidni u prvom periodu, ali je druga četvrtina bila loša za nas. Izgubili smo nekoliko lopti i kada igrate sa timom kao što je Žalgiris, ne smete da pravite takve greške. Uspeli smo da se vratimo u poslednjoj četvrtini, ali smo promašili neke šuteve, a Žalgiris je imao više sreće. Imaju nekolicinu dobrih igrača i uspeli su da dođu do velike pobede – rekao je Marjanović.

Crvena zvezda u poslednjem kolu Top16 faze sledećeg četvrtka u „Kombank areni” dočekuje Panatinaikos.