Radonjić poziva navijače pred Žalgiris: Videli ste koliko je pomoć značila protiv Albe!

Košarkaši Crvene zvezde posle pobede nad Albom u Top 16 fazi Evrolige ističu da žele da nastave sa dobrim igrama u ovoj fazi takmičenja.

Crveno-beli će u Kombank Areni u četvrtak od 20 časova i 45 minuta dočekati litvanski Žalgiris, a trener Dejan Radonjić ističe da je pomoć navijača potrebna.

– Videli smo šta znači ta pomoć protiv Albe. U Evropi se jako puno priča o tom momentu. Nadam se da će tako biti i sutra uveče. U situaciji smo da jedan tako veliki klub savladamo pred našim navijačima. Pozivam ih da dođu i pomognu nam da dođemo do druge pobede u Evroligi – izjavio je trener Radonjić na konferenciji za medije.

Trener Zvezde se potom osvrnuo na kvalitet tima iz Kaunasa koji pred ovaj duel ima isti učinak kao i crveno-beli. Jednu pobedu uz četiri poraza.

– Pobedili su Albu na svom parketu, kao i mi. Odigrali su odlično prvu fazu Evrolige, a obezbedili su prolaz u poslednjem meču. Imaju potencijal, iskustvo. Dolaze iz zemlje gde je košarka na prvo mestu. Tamo dominiraju. Bili su pravaci Evrope, dali su veliki broj svetski i evropskih igrača – pohvalio je protivnika svoje ekipe trener crveno-belih.

Radonjić je potom nagasio da je odbrana ključna protiv ekipe kakva je Žalgiris.

– Imaju veliki individualni kvalitet. Igraju sa puno igrača izrazitog kvaliteta litvanske košarke. Znači sjajan šut. Na to moramo da odgovorimo agresivno – dodao je Dejan Radonjić.

Zvezda pred ovaj susret i dalje ima manjih sa povredama. Branko Lazić se oporavio i očekuje se da bude u sastavu, dok Stefan Jović i dalje ima problema sa leđima.

Stefan sutra ima pregled. Nadamo se da će sve proći pozitivno. Nismo previše zabrinuti, ali neće igrati protiv Žalgirisa. Svi ostali su spremni – kazao je Radonjić

Novinari su apostrofirali mladok Nikolu Rebića kao igrača koji je sjajno pokazao u prethodnim utakmicama.

– Iskoristićemo sve naše potecijale. Ima tu još igrača pored Rebića. Moraju svi da daju maksimum kako bi došli do željenog cilja, a to je da budemo što bolje za najvažniji deo sezone koji sledi – zaključio je Radonjić.

Karte za utakmici su puštene još juče na svim prodajnim mestima „Ivent tima” po cenama od 600, 900, 1200 i 1500 dinara.