Radonjić: Pravili smo nedopustive greške, biće nam teško u Zagrebu

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je izuzetno zadovoljan posle pobede nad Cedevitom i prednosti od 2-0 u finalnoj seriji ABA lige.

 

Serija se sada seli u Zagreb gde će crveno-beli imati priliku da dođu do šampionskog prstena.

Dobro smo krenuli i uspeli da dobrom kontrolom igre pravimo prednost. Imali smo jedan period loš u odbrani, uradili smo neke stvari koje su bile nedopustive. Vratili smo Cedevitu u život. Znali smo naravno da se oni ne predaju. Imaju kvalitet i iskustvo. Sremni su da igraju ove serije. Ono što smo uradili u nastavku nam je dalo prostora da igramo do kraja. Opet je bio jedan period dobre pa slabije igre. Međutim, i oni su pogađali, veliki kvalitet poseduju, to je bilo i za očekivati. Neizvesnu završnicu smo rešili u našu korist. Znamo da će biti teško u Zagrebu, ne samo jer su pokazali šta mogu protiv Budućnosti. Dva evroligaška tima su u finalu. Videli smo da je to tako. Koliko mečeva još igramo, sigurno ne idemo sa razmišljanjem da čekamo peti meč – rekao je Radonjić.

Zvezda na ovoj utakmici nije mogla da računa na Cirbesa, a još uvek nije poznato u kakvom sastavu će Zvezda nastupati na trećem meču.

– Jasno je da smo večeras imali problema. Morali smo da radimo neke stvari koje do sada nismo radili. Tek pred sam početak smo doneli odluku da Cirbes ne igra. Uspeli smo da prevaziđemo to. Sigurno da bi bilo lakše sa njim. Generalno bismo imali mogućnosti da budemo rasterećeniji i odmorniji. Bilo je evidentno u završnici da je Mitrović bio opterećen. Vratio nam je, hvala Bogu, onim košem na kraju. Sutra ćemo znati više, ali povreda nije ozbiljna – dodao je Radonjić.

Naredna utakmica je zakazana za sredu u Zagrebu.