RADONJIĆ PRED GALATASARAJ: “Uz podršku navijača da iznesemo ovaj meč”

Radonjić
kkcrvenazvezda.com

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u okviru 23. kola Evrolige ekipu Galatasaraja. Nema sumnje da će dvorana "Aleksandar Nikolić" biti ispunjena do poslednjeg mesta a Cvreno-belima bi eventaulna pobeda i te kako značila u velikoj borbi za prolazak u četvrtfinale.

 

Posle osvajanja prvog ovosezonskog trofeja, košarkaši našeg šampiona se okreću obavezama u Evroligi. U goste stiže ekipa koja nema takmičarskih ambicija jer je sa skorom 7-15 duboko na dnu tabele ovogodišnje Evrolige.

Ipak, pulenima trenera Ergina Atamana ne nedostaje košarkaških motiva, pa bi rasterećenost tima iz Instanbula mogla biti problem za ekipu Dejana Radonjića. Zvezda će u narednih 8 kola upravo u borbi protiv turskih ekipa pokušati da izbori plasman među 8 najboljih. 

– Protivnik ima ogromno iskustvo i kvalitet i potrebno je da budemo najbolji kao kada smo bili kompletni. Da li je to moguće? Ne znam, ne treba očekivati da budemo toliko dobri, ali nadam se da ćemo da se dobro pripremimo i da ćemo dati maksimum. Neće biti lako, oni poseduju kvalitet, iskustvo i to je nešto što ukazuje na to da nas čeka ozbiljna i zahtevna utakmica. Galatasaraj je na početku krenuo sa porazima, pa napravio promene koje su donele iskorake. Pobeda protiv Barselone pokazuje sve kako treba, da koriste potencijale da budu jako dobri na svim pozicijama. Potrebno je da se uz izuzetnu podršku navijača potrudimo da iznesemo i ovaj meč – rekao je Radonjić.

Zbog dešavanja od pre dve godine i tragičnog ubistva Marka Ivkovića, sutrašnji susret je proglašen utakmicom visokog rizika. Radonjić je još jednm apelovao na publiku da ispune tribine i navijaju sportski ali i da bi eventualni izgredi mogli skupo da koštaju klub.

– Ne bavim se time da će neko da me provocira osim košarkaši, a to jedva čekam da se desi. Osim toga, meč koji je bio zahtevniji pre dve godine je pokazao da možemo s toga aspekta da se nosimo, organizacija je bila jako dobra i ne vidim tu da ima nešto što na taj način može da proizvede nešto – prenosi zvanični sajt kluba.

Utakmica se igra u četvrtak od 19 časova a sve karte za ovaj susret su rasprodate.