Radonjić pred Metalac: Ponaći ćemo motiva pred našom publikom

Posle velike pobede nad Makabije u Evroligi, ekipa Crvene zvezde dočekuje Metalac u okviru 24. kola regionalne ABA lige u nedelju od 19 časova.

Trener Dejan Radonjić ističe da je njegova ekipa uvek kvalitetno reagovala kada je u pitanju motivacija.

foto: kkcrvenazvezda.com

Motivacija nam treba biti to što igramo pred našim navijačima. Do sada smo pokazali da uvek reagujemo ozbiljno, tako treba da bude i ovaj put. Potrebno je održati kontinuitet. Verujem da ćemo pokazati zadovoljavajući nivo. Svesni smo da Metalac dolazi ekstremno motivisan, a to je očikivano – rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih se potom osvrnuo na kvalitete tima iz Valjeva koji trenutno ima 12 pobeda i 11 poraza.

– Metalac je izveanredan projekat rađen sa posebno emocijom Boška Đukanovića. Ulaskom u ABA ligu su stvarili velike želje, a i ne samo to. Izvanrednom igrom su napravili sjajn rezultat. Na tome im čestitam i neka nastave u tom pravcu – dodao je Radonjić.

Crvena zvezda je još ranije obezbedila prvu poziciju na tabeli što im je otvorilo mogućnost da neke igrače odmore.

– U takvoj smo poziciji da je plasman obezbeđen još ranije. Kroz ovaj naporan ritam, želimo da igamo na način da znamo svoju obavezu, da ped našim navijačima slavimo i iskoristimo taj meč da uadimo nešto zbog svega onoga što nas očekuje u nastavku sezone – kazao je Radonjić.

Crveno-beli će u narednom periodu biti oslabljeni neiganjem Banka Lazića koji se i dalje oporavlja od povrede.

– Po zadnjem izveštaju doktoa, Lazić će još sedam do deset dana biti van tima. Ostali su tu – rekao je trener Zvezde.

Trener Zvezde je za kraj bio upitan kako komentariše rasplet ABA lige?

– Ranije sam pričao, a izgleda sam sada i pogodio. Odlučivaće to poslednje kolo. Sačekajmo još malo – zaključio je Radonjić.