Radonjić pred Ritas: Samo pobeda dolazi u obzir

Na startu eliminacione faze takmičenja u Evrokupu košarkaši Crvene zvezde Telekom dočekuju Lijetuvos Ritas. Utakmica osmine finala Evrokupa na programu je u sredu od 19 sati i 30 minuta u hali Pionir.

Crveno-beli su se ove sezone već dva puta sastali sa Lijetuvos Ritasom u Evroligi, i savladali ga oba puta (88:77 u Beogradu, 99:75 u Litvaniji). Upravo je o tome želeo da, pred utakmicu, priča Dejan Radonjić:

– Očekuju nas dva nova duela protiv Lijetuvos Ritasa u takmičenju gde su oni godinama jako kvalitetno nastupali. Uostalom, uspeli su i da osvoje Evrokup. Dve utakmice koje smo odigrali protiv njih u Evroligi u ovom trenutku ne mogu biti reper za ono što se očekuje u sredu i sledeće nedelje. Ekipa Ritasa je kvalitetna, poseduje ogromno iskustvo ali i potencijal. U ovom trenutku su u dobroj formi i u rezultatskom naletu. Bez sumnje nas očekuje težak meč – istakao je Radonjić, pre nego što se osvrnuo na stanje sa povredama u taboru Zvezde:

– Mi smo u problemima. Radenović neće igrati, dok Dragićević nije odradio trening još od duela protiv Mega Vizure. Neće biti nimalo lako. Svi moraju da daju sve od sebe kako bismo došli do povoljnog rezultata. Očekujemo podršku navijača i nadam se da ćemo na kraju svi biti zadovoljni – izjavio je trener Crvene zvezde Telekom.

Dejan Radonjić smatra da ekipa ne treba da se bavi kalkulacijama u smislu ostvarivanja pobede sa određenom razlikom:

– U ovom trenutku razmišljamo samo o tome da pobedimo. Da bismo to ostvarili moramo da prikažemo igru na visokom nivou. Ne želimo da pristup utakmici bude na drugačiji način – samo pobeda je ono o čemu razmišljamo. Napadački kapacitet Litvanaca je jasan. Moraćemo defanzivno da budemo na visini zadatka i da im ne dozvolimo da iskoriste prilike. Potrebno im je jako malo prostora, ali osim kvalitetnog šuta imaju i druge pozitivne karakakteristike. Omar Kuk je sjajan organizator igre, njihovi centri imaju odličan šut van reketa. Moramo adekvatno da odgovorimo na sve što oni poseduju i da, uz dobru igru u ostalim segmentima, dođemo do povoljnog rezultata – kazao je Dejan Radonjić koji je potom dodatno prokomentarisao činjenicu da će se druga utakmica igrati u Litvaniji, što može da predstavlja prednost za protivnika:

– To možda jeste tako, ali na nama je da odigramo najbolje što umemo. Nadam se da ćemo biti kompletni i u boljim okolnostima za revanš – zaključio je Radonjić.