Radonjić: Prioritet nam je da popunimo mesto plejmejkera, a želja još jedan igrač u reketu

Košarkašima i stručnom štabu Crvene zvezde Telekom bliži se završetak odmora i početak priprema za narednu sezonu.

Okupljanje je zakazano za 10. avgust, kada će biti obavljeni svi neophodni lekarski pregledi i medicinska testiranja, a prvi trening na programu je dan kasnije:

– Prvih nekoliko dana treniraćemo u dvorani u Železniku. Za 15. avgust planiran je odlazak na Zlatibor, tamo ćemo provesti 14 dana i obaviti bazični deo priprema. S obzirom da nekoliko naših igrača ima obaveze sa reprezentacijama, pripreme ćemo početi sa osmoricom košarkaša – kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić.

Zvezdin strateg će od 11. avgusta moći da računa na Nikolu Rebića, Branka Lazića, Nemanju Dangubića, Marka Tejića, Bobana Marjanovića, kao i na trojicu momaka koji će biti prekomandovani iz FMP-a: Đorđa Kaplanovića, Nikolu Čvorovića i Marka Gudurića. Čarls Dženkins će se priključiti ekipi tokom boravka na Zlatiboru, a Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Jaka Blažič i Maik Cirbes po završetku svih obaveza u nacionalnim timovima.

Crvena zvezda je za sada potvrdila učešće na dva veoma jaka međunarodna turnira, a prva provera uslediće već na Zlatiboru:

– Protivnik će nam biti rumunski Ploešti, ali termin odigravanja tog meča još nismo odredili. Igraćemo na dva veoma jaka turnira u Francuskoj i Turskoj. Na turniru u francuskom gradu u Miluzu, gde smo učestvovali i prošle godine, za protivnike ćemo imati Panatinaikos, Strazbur i Bajern Minhen. Turnir je na programu od 12. do 14. septembra. Takođe, od 23. do 26. septembra učestvovaćemo na Riksos kupu u Istanbulu gde će nam rivali biti moskovski CSKA i Fenerbahče Ulker. U trećoj utakmici, odnosno u duelu za plasman, mogući rival biće nam Unikaha, Anadolu Efes ili Olimpijakos. Sve u svemu imaćemo izuzetno jake provere pred start ABA lige – jasan je Radonjić.

Na turniru u Francuskoj Zvezda će prvo igrati protiv Panatinaikosa (12. septembar), potom sa minhenskim Bajernom (13. septembar), a poslednji rival na tom turniru biće Strazbur (14. septembar). Što se tiče turnira u Istanbulu, crveno-beli će prvo odmeriti snage sa moskovskim CSKA (23. septembar), duel sa Fenerbahčeom je na programu 24. septembra, a 26. septembra će se igrati utakmice za plasman.

Trener Crvene zvezde prokomentarisao je i sve ono što je do sada urađeno u prelaznom roku:

– Napravili smo dobar posao. Angažovali smo Kalinića, Dangubića i Cirbesa tako da smo uspeli da ostvarimo ono što je bila naša želja i prvobitna ideja. Ostaje nam da popunimo upražnjeno mesto plejmejkera, što nam je svakako prioritet, a želja je da se pojačamo još jednim igračem u reketu – objasnio je Radonjić i na kraju razgovara poručio:

– Predstoji nam izuzetno naporan rad. Iako nećemo imati sve igrače na raspolaganju od samog starta učinićemo sve da plan priprema sprovedemo na najvišem nivou. Imaćemo maksimalne uslove za rad i to ćemo se potruditi da maksimalno iskoristimo – zaključio je Radonjić.