Radonjić: Sa ovim timom svaka pobeda u Evroligi je podvig

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje tešku utakmicu protiv Laboral Kuče u Evroligi, te da je svaka pobeda u grupi za nju podvig.

Crveno-beli imaju polovičan učinak posle četiri kola, kao i španski tim, pa će dvomeč ove dve ekipe biti direktna borba za Top 16 fazu.

– Najmlađa smo ekipa u Evroligi i u teškoj smo grupi. Dobrim igrama na početku podgrejali smo nade navijačima, ali treba ponoviti ono što smo rekli na početku, a to je da je sa ovim timom u ovakvoj grupi svaka pobeda podvig – rekao je Radonjić

Košarkaši Zvezde u petak od 20.30 igraju u Vitoriji protiv Laboral Kuče, utakmicu petog kola Grupe D u Evroligi.

– Laboral Kuča je pretrpela velike promene u odnosu na prošlu sezonu, zadržali su malo igrača i doveli kvalitetne i iskusne košarkaše koji su garancija da mogu da ispune njihove ambicije koje su uvek vrlo visoke. Sam dolazak (Saše) Vujačića govori o njihovom aspiracijama. Oni u Evroligi nemaju poraz na svom terenu – rekao je Radonjić.

Posle četiri kola, obe ekipe imaju skor od po dve pobede i poraza.

– Naše pobede na početku su poboljšale ambijent i ako razmišljamo na taj način, možemo da probamo da iznenadimo Laboral – rekao je trener crveno-belih.

Na pitanje da li Zvezda ima obavezu da u sledećih šest kola zabeleži bar još tri pobede ako želi da se plasira u Top 16, Radonjić se nije složio s tim.

– Ne postoji obaveza, postoji velika želja da pobedjujemo. Mi u svaku utakmicu ulazimo s motivom da pobedimo, ali ponavljam, i treba ponavaljati, mi smo najmladji tim u Evroligi i imamo drugačiju priču – rekao je trener crveno-belih.

On je dodao da je zadovoljan nastupom ekipe i pobedom protiv Solnoka u Jadranskoj ligi.

– Raduje ozbiljnost tima i na kraju je ispalo dobro što smo igrali u tom terminu jer smo imali vremena da se odmorimo. Igra (Čarlsa) Dženkinsa je bila onakva kakva smo znali da će da bude – rekao je Radonjić.

On je istakao da je zdravstvena situacija u ekipi odlična, ali da treba sačekati trening, ali i dugačak put do Vitorije, na koji ekipa kreće u sredu ujutro.