Radonjić: Teško je izbaciti Budiveljnik iz glave

Košarkaši Crvene zvezde Telekom igraju u Pioniru (subota, 19 časova) protiv ekipe MZT iz Skoplja u 25. kolu ABA lige, a trener Dejan Radonjić je rekao da njegov tim razmišlja i o narednom susretu sa Budiveljnikom u četvrtfinalu Evrokupa.

– Iako gledamo samo svaki naredni susret, ne pominjemo Budiveljnik, ali nije da ne mislimo o tom duelu, takva atmosfera provejava. Ipak, pokušaćemo da sve to stavimo sa strane i pobedimo MZT u regionalnom takmičenju – rekao je Radonjić.

Duel crveno-beli sa skopskim timom neće imati veći rezultatski značaj, pošto je Zvezda obezbedila prvo mesto pred završni turnir, pa joj je zato daleko važniji prvi meč četvrtfinala Evrokupa, koji je naredne srede u Kombank areni.

– Protiv MZT-a želimo da odigramo takmičarsku utakmicu i da ih savladamo. Znamo da neće biti lako. Spremićemo se kao za svaki drugi meč, bez obzira što neće biti rezultatskog značaja. MZT igra jako dobro, u odličnoj je formi, imaju spoj mladosti i iskustva, i doći će u Beograd rasterećeni, da još jednom pokažu kvalitet. Uradiće sve da nas savladaju – smatra Radonjić.

On je dodao da ima manjih problema sa povređenim igračima, ali da očekuje da svi budu u timu za duel sa makedonskim timom, od koga je Zvezda izgubila u prvom delu sezone izgubila u Skoplju.

– Mi smo tada bili u zaletu, oni su odigrali dobro, a mi ne, ali ne razmišljamo da će nam taj duel biti priprema za sledeći. Utakmica će biti u potpuno drugačijem ritmu i moraćemo da budemo na visokom nivou, jer samo tako može da se pobedi MZT – rekao je Radonjić.

Zvezda je prva na tabeli regionalne lige sa 20 pobeda i četiri poraza, dok MZT zauzima šesto mesto sa po 12 pobeda i poraza.