Radonjić: Titulu čekamo 16 godina, vreme je da je osvojimo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa ima kvalitet da posle 16 godina osvoji titulu prvaka Srbije.

– Počinje finale, jako sam zadovoljan što smo u dva meča pobedili odličnu Megu i što smo uspeli da podignemo kvalitet igre i uđemo u finale, tako da možemo da očekujemo da na kraju budemo zadovoljni – rekao je Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde u subotu od 20 časova kao gosti u Hali Pionir igraju protiv Partizana, prvu utakmicu finala plej-ofa Superlige Srbije. Crno-beli kao prvi iz ligaškog dela takmičenja imaju prednost domaćeg terena, a Radonjić je rekao da to nije presudno.

– Partizan ima domaći teren, ali to do sada nije imalo presudnu ulogu da bi odredilo pravaka. To je nešto što nas ne opterećuje, već sutra treba da pokažemo pravo lice i da pobedimo – rekao je trener crveno-belih.

On je istakao da je, posle 16 godina, veoma značajno da Crvena zvezda osvoji titulu.

– Kvalitet Partizana nam je dobro poznat i zbog toga moramo da odigramo na nivou koji u svakom trenutku zahteva 100 odsto i da kroz takav vid odgovornosti i koncentracije dođemo do onoga što čekamo 16 godina. Ovo je za nas od izuzetnog značaja, jer je borba za titulu izuzetno važna – rekao je trener Zvezde.

– Svi moramo da se ponašamo sportski i viteški i normalno je da na kraju čestitamo onom ko bude bolji, a ja osećam da smo spremni da posle toliko godina dođemo do titule – dodao je Radonjić.

Crvena zvezda ove sezone ima pozitivan skor u duelima sa Partizanom, a upitan da li je zbog toga njegova ekipa faovrit u predstojećoj finalnoj seriji, Radonjić je rekao da u derbiju nikada nema favorita.

– U mečevima Partizana i Zvezde, bez obzira kakav je odnos, nema favorita i sada je tako – rekao je on.

Trener crveno-belih dodao je da obe ekipe imaju svoje prednosti i mane i da nema tajni među njima.

– Nema tu nekih nepoznanica i mečevi koji su do sada odigrani su to pokazali. Zna se individualan kvalitet Partizana, kakvi su igrači Bogdan Bogdanović, Aleksandar Pavlović, Davis Bertans i Žofri Lovernj. Ekipa koja uspe da iskoristi te prednosti na kraju će pobediti – rekao je Radonjić.