Radonjić: Umorni smo, ali želimo da savladamo Cedevitu pred Kup u Nišu

Košarkaši Crvene zvezde posle meča u Atini protiv Panatinikosa u ponedeljak od 20 časova i 30 minuta igraju meč 22. kola ABA lige protiv Cedevite. Trener Dejan Radonjić ističe da je umor u ovom momentu opterećujući kao i povrede.

Zvezda je u Atini igrala bez Stefana Jovića i Nemanje Dangubića koji su i dalje pod znakom pitanja za meč u Pioniru protiv tima iz Zagreba.

– Posle Panatinaikosa postoji žal što nismo slavili i napravili podvig u Atini. Od minus 22 došli smo do plus pet. Nismo napravili to veliko iznenađenje. Potrošnja protiv Panatinaikosa je sada opterećenje pred duel sa Cedevitom. Ulazimo u meč potrošeni. Jović i Dangubić nisu odradili treninge, tek na dan utakmice ćemo videti da li i koliko možemo da računamo na njih – izjavio je trene Radonjić.

Ipak, situacija sa povredama nije toliko dramatiča. Trener crveno-belih ističe da će povređeni dvojac sigurno igrati u Nišu na Kupu Koraća.

– Situacija je bolja, samo je pitanje kada će se priključti. Nama je želja da budu što spremniji. Možda smo mogli da rizikujemo u Atini, ali to bi imalo kontraefekat. Nadam se da će ekipa biti kompletna, da li će to biti protiv Cedevite videćemo. Za Kup će biti 100 posto spremni – dodao je Radonjić.

Cedevita stiže u Pionir kao treća na tabeli ABA lige sa 15 pobeda i šest poraza, dok je Zvezda i dalje ubedljivo prva.

– Cedevita je izuzetno kvalitetna, sa Baraćem su se dodatno pojačali u reketu. Povratak Tomasa je značajan. Jako su dobar tim. Znamo da nas čeka težak meč. Treba reći, sa naše strane imamo prvo mesto. Nismo opterećeni, ali želimo da odigrao dobar meč. Na taj način želimo dobru uvertiru pred Kup u Nišu – kazao je Radonjić.
Za kraj novinari su upitali trenera Crvene zvezde da prokomentariše neizvesnu završnicu u Atini na meču protiv Panatinaikosa u sedmom kolu Top 16 faze.

– Doći do prilike da ih iznenadimo Panatinaikos je velika stvar za najmlađi tim u Evroligi. Evidentao je bilo njihovo iskustvo u završnici – zaključio je Radonjić.

Crvena zvzeda će sutra u 20.30 u Hali Pionir dočekati Cedevitu u utakmici 22. kola Jadranske lige.