Radonjić: Verovatno ćemo biti treći, ali to ne znači da nećemo osvojiti ABA ligu

Dejan Radonjić
Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Cedevita večeras pobedila njegovu ekipu jer je bila bolja, ali da taj poraz ne znači da Zvezda neće osvojiti Jadransku ligu ove sezone.

 

– Skoro sigurno ćemo biti treći u regularnom delu, ali čeka nas žestok ritam, biće još dobrih i loših utakmica. Pobeda nam je bila bitna, ali ne bi bilo prvi put da osvajač Jadranske lige ne bude pobednik regularnog dela – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Zvezda je večeras u hali Pionir izgubila od Cedevite sa 79:80 i pretrpela drugi poraz od te zagrebačke ekipe u Jadranskoj ligi ove sezone. Cedevita je druga na tabeli sa 15 pobeda i tri poraza, a Zvezda na trećem mestu na tabeli ima dve pobede manje. Prva je Budućnost sa 16 pobeda i dva poraza.

Radonjić je naveo da su novi igrači Tarens Kinsi i Vasilije Micić pokazali da su pojačanja i da o tome nema dileme, ali da je potrebno da se ekipa još uigra.

On je rekao da je njegova ekipa nervozno počela večerašnju utakmicu.

– Evidentno je da smo nervoznije počeli nego što je to uobičajeno, ali smo posle bili koncentrisaniji. Medjutim, Cedevita je kvalitetna, to je jasno, ‘trojkama’ su rešavali našu odbranu a mi smo zakasnili da napravimo faul. Takodje i poslednji napad je morao da bude bolji – rekao je Radonjić.

Kada je reč o poslednjem napadu Cedevite, Radonjić je 10 sekundi tražio od Jovića da napravi faul.

– Mislim da me Stefan Jović nije čuo, zakasnili smo, ali igrali smo na domaćem terenu i čak je i šest sekundi dovoljno za poslednji napad – rekao je Radonjić i dodao da je postojala opcija da se ne pravi faul u poslednjem napadu.

– Možda je moglo i da se pušta, ali Cedevita nam je do tad dala 27 poena u četvrtini, (Džejkob) Pulen je bio dominantan i imala bi značajnu prednost u eventualnom produžetku – dodao je trener Zvezde.

Trener košarkaša Cedevite Veljko Mršić rekao je da će se njegova ekipa boriti za prvo mesto, ali i da ima još mnogo da se igra.

– Kako izgleda, ostala je borba za prvo mesto izmedju nas i Budućnosti, ali ima još mnogo da se igra do kraja. Zvezda i mi smo evroligaši i izvesno je da ćemo se mnogo trošiti do kraja, iako mi imamo praktično tri pobede više od Zvezde jer sm ih dobili oba puta u sezoni – rekao je on.

– Pobedili smo utakmicu koju je Zvezda i rezultatski i igrom kontrolisala od druge četvrtine. U poslednoj deonici igrali smo veoma dobro u odbrani i napadu i pogadjali kada je bilo najvažnije. Zvezdu smo puštali da šutira iz driblinga i pogadjao je samo (Marko) Gudurić – dodao je Mršić.