Radonjić: Zaboravlja se šta nam je Vilijams sve dao…

Crvena zvezda je posle tri vezana poraza ponovo došla do trijumfa

Crveno-beli su bili bolji od Cedevite, a trener Dejan Radonjić je pričao o formi svoje ekipe, a posebno Markusa Vilijamsa.

Posle izvanrednog starta sezone, Vilijams je u očiglednom padu forme, ali Radonjić je stao u odbranu svog igrača.
– Ako bude zdrav Vilijams će uzimati i dalje najbitnije šuteve i biće vođa. Ne treba da zaboravljamo prvu fazu Evrolige i koliko je važnih koševa dao protiv nimalo slabih ekipa kao što su Valensija ili Laboral Kuća. Pomogao nam je da dođemo do trijumfa koji su nas odveli u Top 16 fazu – izjavio je Radonjić.

Trener crveno-belih je zatim nastavio da ističe važnost utakmice sa Cedevitom uprkos tome što su njegovi izabranici i uoči meča sa Zagrepčanima obezbedili prvu poziciju tabele ABA lige.
– Nakon tri poraza, dva u Evroligi i jedan u ABA ligi, imali smo veliku želju da slavimo večeras. Znali smo da nas očekuje težak rival jer je Cedevita jedna od najboljih ekipa u ligi što pokazuje tabela regionalnog takmičenje, ali i učinak u Evropi gde su otišli dalje u Evrokup. Početak nije bio najidealniji, ali smo držali dobar ritam i želeli da uradimo nešto više od toga osim da upišemo pobedu. Kroz te ideje smo stvorili prednost, Cedevita je uspela da nas prestigne, ali smo odigrali odlično u završnici i na kraju čak i ubedljivo slavil – dodao je Radonjić.

Zvezda je u prethodnom periodu imala problema sa povredama, ali sutuacija pred Kup Koraća je znatno bolja.
– Potrošnja u Atini je bila ogromna posebno zbog skraćenog rostera. Jovića smo videli na terenu što nas izuzetno raduje, a protiv Konstantina u Kupu se nadamo da će i Dangubić biti spreman – rekao je Dejan Radonjić.

Trener crveno-belih se potom osvrnuo na Kup Radivoja Koraća, gde će u petak Zvezda započeti odbranu trofeja utakmicom protiv Konstantina:
– Kao što sam i rekao pre više od 15 dana, za nas je najbitnije da na Kupu nastupamo u kompletnom sastavu. Posle Žalgirisa nije tako izgledalo. Nismo tražili alibi u tim povredama, ali način na koji smo funkcionisali u prethodnom periodu se sigurno odražavao na igre. Zadovoljan sam što smo teoretski obezbedili prvo mesto u ABA ligi. Sada se okrećemo Kupu gde želimo da budemo na očekivanom nivou i da odbranimo trofej – zaključio je Radonjić.