Radonjić zadovoljan posle 12. uzasoptnog trijumfa: Pokazali smo karakter, pobeda je najvažnija!

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je najbitnija pobeda protiv Igokee, a ne kako se do nje došlo.

Zvezda je u 12. kolu ABA lige pobedila Igokeu sa 76:71 i tako izjednačila rekord Olimpije po broju uzastopnih pobeda.

Radonjić je istakao da će o eventualnom pojačanju govoriti posle meča poslednjeg kola prve faze Evrolige. On je pohvalio rad Tejića i Rebića i dodao da je Vilijams odmoren iz predostrožnosti.

– Duže vreme pričamo o potrošnji, mozda je to u ovom duelu bilo najupečatljivije, spremali smo se maksimalno da dobijemo, to nam je najbitnije, potrošnja je bila evidentna, donela je manjak energije, to nam puno nedostaje i nismo mogli da prebacimo u veći ritam, da lakše pobedimo. Iako smo imali veliku prednost, znao sam da to ništa ne znači, videlo se to posle. Pokazali smo karakter, to je ono što nas karakteriše od prvog dana i dva boda su najvažnija – rekao je Radonjić.

Novinare je zanimalo stanje Markusa Vilijamsa koji nije ulazio i Bobana Marjanovića koji je na parketu proveo 15 minuta.

– Vilijams će biti spreman za petak, bilo je preventivno, nismo želeli da rizikujemo, posebno posle meča sa Olimpijakosom. Bobi je imao problema sa stomakom, ali je to prevazišao, igrao je koliko je bilo planirano i da je potpuno spreman – jasan je trener crveno-belih.

Zvezda je imala nekoliko padova protiv Igokee koji su možda i očekivani.

– Velika je razlika između Olimpijakosa i Igokee i to je razlog zašto je bilo ovako večeras. Sve to što se desilo ne znači da momci nisu bili motivisani, ali to je preveliki broj utakmica, treba očekivati i lošije partije od ove, spreman sam za to. Evroliga zahteva veliku energiju, a malo vremena između ABA donosi da ne odigramo kao u Atini. Sasvim normalno, to su živa bića, ponašaju se kao što sam ja predvideo – kaže Radonjić.

Radonjić je podvukao da Rebić i Tejić šansu dobijaju jer su je zaslužili, a ne da bi nekoga odmorili.

– Rebić i Tejić vredno rade, trudićemo se da igraju i da napreduju, da ne razmišljamo da su oni unutra da bi se neko odmorio, već da su deo ovog tima – naglasio je trener kluba sa Malog Kalemegdana.

Pominje se poslednjih dana da bi Zvezda mogla da dovede jedno pojačanje pod košem za Top16 fazu Evrolige.

– Posle Laborala ćemo pričati o pojačanju, kad posao bude završen, da se iznesu nasa razmišljanja i odluke. Posle petka će biti jasno. Pozicija trenera je zahtevna, nema prostora za opuštanje, a ja sam takav da ga uopšte nema do juna-jula – zaključio je Dejan Radonjić.