Radonjić zadovoljan proverom protiv Asesofta: Treninzi su se isplatili, odlično smo igrali

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odigrali su prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu, protivnik crveno-belih bio je rumunski Asesoft.

Međutim, pre bi se moglo reći da je odmeravanje snaga sa Asesoftom bilo više kao trening nego utakmica.

– Semafor nije uključivan, nismo brojali poene niti vodili zapisnik. Ovo je više bio trening nego utakmica. Rumunski Asesoft je ekipa sa kojom Zvezda već godinama unazad odigrava prijateljske mečeve u pripremnom periodu, pa smo njihovo prisustvo na Zlatiboru i ove godine želeli da iskoristimo na najbolji mogući način. Ovaj trening meč nam je poslužio da uradimo ono što smo planirali, a moram da istaknem da je u pojedinim trenucima trening imao i takmičarskih karakteristika – počeo je priču trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić i potom dodao:

– Mogu da budem zadovoljan kako smo radili, iako smo na samom početku ostali bez Branka Lazića koji je dobio nezgodan udarac. Takođe, Vilijams i Dangubić protiv Asesofta nisu nastupali, oni su i dalje u posebnom režimu treninga i očekujem da će oni tokom sledeće nedelje biti u trenažnom procesu. Zadovoljan sam jer smo na adekvatan način uspeli smo da kompenzujemo odsustvo velikog broja igrača, a sa dobrim radom nastavićemo i sledeće nedelje kada će nam se priključiti Luka Mitrović i Maik Cirbes – zaključio je Radonjić.

Prvotimci i stručni štab crveno-belih sa Zlatibora se vraćaju u petak, a sa treninzima u Beogradu će nastaviti u dvorani u Železniku.