Radonjić: Zadovoljan sam pobedom, očekuje nas paklen ritam u narednih 20 dana

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je najbitnije da je njegov tim pobedio Krku i da sada treba da se sprema za težak raspored.

– Najbitnije smo uradili, a to je da iz ovakvog meča izvučemo pobedu, odnosno dva boda, koji su bili veoma bitni posle ubedljivog triumfa u Evroligi. Očekuje nas težak raspored i sada je važno da se oporavimo i da se pripremimo za ono što nas čeka u narednih u 20 dana – rekao je Radonjić novinarima.

Zvezda je danas posle velike borbe i preokreta pobedila Krku sa 85:78 i ostala neporažena posle osam kola Jadranske lige.

– Zadovoljan sam pobedama, ali ne može se to uvek očekivati. Imamo, naravno, svoje želje i ideje, ali videćemo. Najbitnije je da svaku utakmicu odigramo kvalitetno i bez opterećenja, i rezultati će sami doći – rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je kazao da njegov tim ne bi trebalo da dozvoli sebi da dođe u situaciju da bude “pod moranjem” da pobeđuje, kao i da je zadovoljan pristupom svojih košarkaša današnjem meču.

– Pristup današnjoj utakmici je bio veoma dobar. Pokazali smo poštovanje prema protivniku. Početak nam je možda ulio preveliko samopouzdanje, što nije bilo dobro, i onda nas je to koštalo loše igre u drugoj četvrtini. Posle toga smo nekako uspeli da se konsolidujemo u poslednoj četvrtini i da dođemo do veoma bitna dva boda – rekao je Radonjić.

Trener Krke Aleksandar Džikić kazao je da nema razloga da bude nezadovoljan, ali da mu je žao što je tim pretrpeo nove povrede.

– Nemojte mi zameriti, ali nama je od rezultata u ovoj utakmici bilo bitnije da izađemo čitavi, pošto smo u prethodne dve nedelje imali mnogo problema sa povredama i zdravljem igrača. Nažalost, nismo uspeli pošto se Jasmin Hukić povredio – rekao je Džikić.

On je kazao da je tim poslednjih dana trenirao četiri na četiri, jer je mnogo igrača bilo povređeno ili bolesno.

– Dobro je da smo naterali Zvezdu na borbenu utakmicu, da moraju da se potrude. Razlika u kvalitetu ove dve ekipe je očigledna. Moj tim, naravno, uvek može bolje, čvršće, hrabrije, borbenije, ali nisam nezadovoljan ni igrom ni rezultatom u ovakvoj situaciji – rekao je Džikić.loading...