Radonjić: Zasluženo bi bilo i da je Budućnost pobedila, Vilijams nas je vratio u život

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad ekipom Budućnosti da je Markus Vilijams vratio njegov tim u igru.

Košarkaši Crvene zvezde su, u okviru derbija 19. kola ABA lige, slavili u Podgorici protiv ekipe Budućnosti sa 77:76 (24:23, 17:11, 13:28, 22:15). Ovim trijumfovm crveno-beli su nastavili sa serijom od 19 pobeda u nizu, pa su tako i dalje neporaženi u regionalnom takmičenju. Takođe, Beograđani su pobedom u Podgorici prekinuli negativnu tradiciju i tako posle 11 godina konačno slavili na gostovanju ekipi Budućnosti.

– Očekivao sam lepu utakmicu i bilo je tako. Dogodila se neizvesna završnica, u kojoj bi bilo zasluženo i da je Budućnost pobedila. Nismo dobro krenuli, držali smo neku rezultatsku neizvesnost, ali je bilo mnogo problema u odbrani. Početak treće četvrtine čak je ukazivao na mogućnost ubedljive pobede domaćih – rekao je Radonjić.

Neverovatnim pogotkom Kalinića iz „odbojke” na nekoliko sekundi do kraja crveno-beli su slavili u neizvesnoj završnici.

– Vilijams, koji je bio opterećen ličnim greškama, ne toliko ni u igri, sa bolom u nozi, ali i sa velikom željom da promeni tok meča, vratio nas je u život. Ispustili smo prednost u poslednjoj četvrtini, ali se dogodio i taj koš Kalinića. U svakom slučaju, uspešna završnica nam mnogo znači, protiv odlične Budućnosti u divnom ambijentu – dodao je Radonjić.