Radonjić: Želja da osvojimo titulu stvara tenziju, biće nam teško zbog povreda

Dejan Radonjić
Beta

Finalna serija Superlige Srbije se nastavlja u ponedeljak od 21 čas. Crvena zvezda je protiv Partizana povela sa 1-0, a trener Dejan Radonjić ističe da će sada posao za njegove igrače biti još teži.

 

Trener Zvezde se pre svega osvrnuo na prvi duelu koji su crveno-beli rešili u svoju korist za početnu prednost u seriji koja se igra na tri pobede.

– U prvom duelu smo uspeli da budemo bolji, da povedemo. Očekuje nas meč pred navijačima Partizana koji daju veliku podršku svom timu. Svesni smo da će Partizan dati sve od sebe, uraditi sve da dobiju sutrašnji meč, a i pokušati da osvoje titulu. Da bi se desilo suprotno moramo biti spremni da damo odgovor na sve kako bi došli do pobede – rekao je Radonjić.

Potom je priča prešla na povređene igrače. Kako sada stvari stoje Stefan Jović ponovo neće biti u sastavu, dok je Marjanović i dalje rovit.

– Neće biti lako posebno zbog činjenice da nismo u prilici da igramo sa najjačim igračima, situacija sa povredama je ista. Moraće ostali da nadoknade to. Dobrom partijom ćemo pokušati da pobedimo – kazao je trener Zvezde.

Da li to znači da će sastav biti kao i na prvoj utakmici?

– Danas je tako. Videćemo kako će biti do samoga meča. Rekao bih da iz današnje perspektive izgleda tako. Šampioni moraju da rade teške stvari.

Duel u ponedeljak se igra pred navijačima Partizana, što je prokomentarisao Dejan Radonjić.

– Siguno da prija ambijent domaćih navijača, ali da bi se došlo do rezultata mora se igrati i kada Partizan ima podršku. Sigurno bi nam bilo lakše da imamo punu rotaciju sa Marjanovićem i Jovićem. Igrači su maksimalno posvećeni i daju sve od sebe kako bi napravili dobar rezultat – naveo je strateg crveno-belih.

Usledila je konstatacija novinara da je Majk Cirbes na prvoj utakmici izvanredno zamenio Bobana Marjanovića.

– Meni kao treneru bi prijalo da smo svi zdravi i da tako dođemo do pobede. Bilo je dosta situacija u prethodnom periodu kada su drugi nadoknadili nečiji izostanak. Ovoga puta je Cirbes bio na visini zadatka. Nije mala stvar da nemamo Bobija onakvog na kakvog smo ga navikli –izjavio je Radonjić.

Za kraj pitanje je bilo da li postoji posebna psihološka priprema kako igrači ne bi dobijali tehničke greške zbog prigovora sudijama.

– Moglo bi sa dva aspekta da se sagleda. Odigrali smo veliki broj utakmica sa velikim pritiskom. Polufinalne i finalne serije, pa izlazak iz toga. To psihološko stanje ne može da bude kao na startu sezone. Možda postoje objektivni razlozi za neke reakcije, ali svima je želja da dođe do promene državnog prvaka, a to donosi tenziju. Mi vodimo računa da igrači daju sve od sebe. Naša reakcija treba da bude usmerena na poboljšanje igre – zaključio je Radonjić.