Radonjić: Žestok ritam koji donosi veliko pražnjenje i trošenje

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da dobri rezultati u Evroligi ne bi smeli da odvuku pažnju pred nastavak sezone i meč sa Krkom u Jadranskoj ligi.

– Priče oko Top16 faze Evrolige mogu da odvuku pažnju i to nam ne ide na ruku. To kvalitetna ekipa poput Krke može da iskoristi. U žestokom smo ritmu koji donosi veliko pražnjenje i potrošnju – rekao je Radonjić.

Zvezda će u nedelju od 19.00 u hali Pionir dočekati Krku u osmom kolu regionalnog takmičenja.

– Krka je odlično počela, to je ekipa koja je odlično vođena od Aleksandra Džikića, ima mladost i potencijal, kao i iskustvo određenih igrača. Zaslužuju puno poštovanje, pokazali su da mogu da igraju protiv najboljih ekipa – rekao je Radonjić.

Po njegovim rečima, eventualne rezultatske oscilacije moguće su zbog velikog broja putovanja i jakih utakmica, a ne zbog opuštanja ekipe posle pobeda u Evroligi.

– Oscilacije u rezultatskom smislu su proizvod velikih putovanja i jakih utakmica, a ne prevelikih opuštanja. Potrošnja protiv timova velikog kvaliteta je ogromna, i moramo da dođemo u stanje da budemo dovoljno visoko spremni za sledeću utakmicu – naveo je Radonjić.

On je istakao da Zvezda mora da se nosi s velikim brojem putovanja, kao i odsustvom Stefana Jovića koji se povredio na susretu sa Laboral Kučom i pauziraće mesec dana.

– Igrači moraju da preuzmu veću odgovornost i da zajednički nadoknade Jovićevo odsustvo i to najbezbolnije prevaziđemo – dodao je Radonjić.

Crveno-beli će u narednom periodu imati težak raspored, pošto će igrati protiv Krke, Galatasaraja, Cedevite, Neptunasa, Partizana i Valensije.

– Raspored je težak, izuzetno su kvalitetni protivnici. Pokušaćemo da odigramo kvalitetno i ostvarimo dovoljan broj pobeda da iz tog perioda izađemo na zadovoljavajući način. Nećemo da razmišljamo mnogo unapred, prioritet je da damo maksimum u svakom duelu i videćemo kako ćemo izaći iz predstojećeg perioda – rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde će pred susret sa Krkom izaći na parket u majicama s natpisom „Miran put” povodom 16. novembra – Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.