Radonjić: Zizis je bio sjajan, a mi smo stali nakon prve četvrtine

Posle poraza od Uniksa sa 84:67 u revanš meču polufinala i propuštene prilike da se nastupi u završnoj borbi za trofej Evrokupa, trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić istakao je da je junak uspeha ekipe iz Kazanja bio Grk Nikolaos Zizis.

– Zizis je odigrao sjajan meč. Uostalom, on je igrač koji je nastupao za najbolje evropske klubove. Izuzetno je iskusan, zna on kako se igra u ovakvim utakmicama – rekao je Zvezdin strateg pre nego što se osvrnuo na sam nastup njegove ekipe u revanšu:

– Nismo mogli da sačuvamo našu prednost iz Beograda. U prvoj četvrtini smo igrali na tom nivou, da smo nastavili tako – rezultat bi bio drugačiji. Tokom druge deonice Uniks je bio bolji, ali mogli smo i mi bolje nego što smo to pružili. U drugom poluvremenu naš rival je pogodio dosta dalekometnih šuteva, dobro igrao taktički, preuzeo inicijativu, a mi nismo imali dovoljno koncentracije da ih stignemo. Bilo je tu nekih šansi u završnici, ali su momci dvaput promašili zicere – rekao je Radonjić.

On je posebno govorio i o problemima koje su crveno-bele zadesile u Tatarstanu:

– Od izuzetne važnosti za konačan ishod bilo je umeće i iskustvo igrača Uniksa. Mi smo imali prilično problema tokom revanša, Raško Katić se povredio, a Luka Mitrović je zaigrao posle dugog odsustva zbog povrede. Bilo je to previše da bismo ravnopravno igrali sa takvim rivalom – zaključio je Dejan Radonjić.