Radovanović: Prihvatam svaku ulogu na terenu koja može da doprinese da Kjevo igra dobro i pobeđuje

Srpski fudbaler Ivan Radovanović rekao je da je spreman da preuzme važnu ulogu u timu Kjeva u predstojećoj sezoni.

Radovanović je bio je jedan od ključnih igrača tima iz Verone u prošloj sezoni, a pripreme za novu sezonu Kjevo je počeo pre nekoliko dana.

– Uvek sam tu za tim i za trenera Korinija i prihvatam svaku ulogu na terenu koja može da doprinese da Kjevo igra dobro i pobeđuje. Do sada sam igrao u veznom redu ispred odbrane, ali spreman sam za svaku poziciju. Za mene je bitno da sam tu i da igram – rekao je Radovanović.

Kjevo je ostao bez nekolicine važnih igrača, pa će Radovanović imati veću odgovornost u sezoni koja počinje za nešto više od mesec dana.

Tero je otišao i on je bio veoma važan igrač. Možda ode i Rigoni koji zaista puno vredi za ovu ekipu. Voleo bih da ostane kako bi nam pomogao, ali ne znam da li je to moguće. Imamo izuzetno dobre igrače, ne pominjem imena, mislim na grupu u celini. Ko god da je ovde, veoma je važan – naglasio je Radovanović.

Ekipa iz Verone je prethodnu sezonu završila na 16. mestu, veoma blizu pozicije koja vodi u Seriju B.

– Puno toga smo naučili prošle sezone. Počeli smo pomalo slabije, ali smo se oporavili. Onda se između decembra i januara dogodio još jedan pad. Ipak, Kjevo je ostajao na nogama kao što to uvek radi i to smo učinili i ovaj put. Uspeli smo da ostvarimo taj naš cilj u pravom momentu – smatra Radovanović.

Srpski fudbaler smatra da je timski duh njegove ekipe bio presudan za uspešno izboreni opstanak.

– U Kjevu mi je lepo i ugodno se osećam. Kada dođu teški momenti trudimo se da ih prevaziđemo. Ne sme da bude oklevanja i zbog toga je uvek važno da glave držimo visoko – zaključio je Radovanović.

Ekipa Kjeva trenutno trenira u San Zeno di Montanji, a u sredu je očekuje prijateljski susret za engleskim Koventrijem.