Radovanović u prvom timu Crvene zvezde

Crvena zvezda nastavlja sa praksom da sa najtalentovanijim igračima iz svog pogona potpisuje profesionalne ugovore. Nakon Nikole Rebića i Marka Tejića koji sa velikim uspehom ove sezone brane boje prvog tima Crvene zvezde Telekom, novi Zvezdin junior stavio je paraf na profesionalni ugovor.

Samo 19 dana nakon 18-og rođendana krilni centar Marko Radovanović (206, 1996) potpisao je sa Crvenom zvezdom Telekom četvorogodišnji ugovor:

– Velika mi je čast što sam potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom koji ima toliku tradiciju. Radiću kao i do sada vredno i truduću se da opravdam veliko poverenje koje mi je ukazano – kratko je rekao krilni centar crveno-belih juniora.

Radovanović je rođen u Čačku i u svom rodnom mestu je nastupao za Mladost sve do ove sezone kada je pojačao juniore Zvezde. Takođe, 2012. godine bio je član kadetske reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzano odličje na Evropskom prvenstvu, a narednog leta se našao na širem spisku juniorske selekcije.

Radovanovića krasi sjajna pokretljivost s obzirom na njegovu visinu, kao i izuzetno dobar šut. Ove sezone je u Jedinstvenoj juniorskoj ligi Srbije za prosečno 20 minuta na parketu beležio 9.3 poena, 4.4 skoka, 2.3 asistencije i jednu i po blokadu po utakmici.