RADOVI U TOKU! “Marakana” će da blista: Vicešampion Srbije uskoro dobija NOVU TRAVNATU PODLOGU

stadion rajko mitić
crvenazvezdafk.com

Nova radna nedelja donela je i nove promene na stadionu vicešampiona Srbije. Naime, Crvena zvezda je od ponedeljka počela sa radovima na glavnom terenu svog stadiona, gde će se uskoro naći nova travnata podloga jer je prethodna bila, zaista, u lošem stanju.

 

Podloga se menja sredstvima solidarnosti UEFA. Inače, taj novac je namenjen evropskim klubova iz najviših rangova takmičenja, uključujući i srpske.

Zamenu travnate podloge je najavio generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pre dve nedelje, a sa njom je klub počeo odmah po završetku 155. večitog derbija.

Zvezda je odlučila da počne sa radovima što pre kako bi imala potpuno nov teren za važne bitke u Ligi Evrope.

Golovi su ukljonjeni, na teren su posute hemikalije kako bi praktično sve bakterije bile uništene, da slučajno ne bi bile prenete na novu podlogu.

U četvrtak počinje sklanjanje starog busena, potom slede radovi na podlozi da bi naredne nedelje počelo postavljanje novog terena, a sve bi trebalo u potpunosti da bude gotove pre prvog meča u Ligi Evrope protiv beloruskog BATE Borisova.

Zanimljivo je da su igrači Zvezde baš pred revanš sa Krasnodarom istakli da bi prednost u revanšu mogla da bude lošija podloga nego na Krasnodar areni u Rusiji…