Radović najbolji igrač kola u Poljskoj: Srbin doneo pobedu Legiji sa dva gola

Srpski fudbaler Miroslav Radović proglašen je za najboljeg igrača osmog kola šampionata Poljske.

Tridesetogodišnji krilni igrač je sa dva gola i uz sjajnu igru bio najzaslužniji za trijumf Legije nad ekipom Slaska rezultatom 4:3.

Radović je tako nastavio sa sjajnim igrama, gde se posebno ističu njegovi nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Poljski mediji su bili jednoglasni u tome da je Radović prikazao najbolju partiju u osmom kolu Ekstraklase.

– Kaže se da ne postoje nezamenljivi igrači, ali bilo bi teško zamisliti tim poljskog šampiona bez Srbina u njihovom sastavu. Vezista varšavske ekipe je u nedelju ponovo bio heroj svog tima – ‘Rado’ se u listu strelaca upisao dva puta – piše poljsko izdanje Eurosporta.

Prema WP Sportu, Radović je nesumnjivo bio igrač kola.

– U spektakularnom meču prepunom golova i obrta, najspektakularniji je bio Miroslav Radović. Srbin je sjajno počeo meč i završio ga je sa dva gola. Popularni ‘Rado’ je pored efikasnosti pokazao i sjajan borbeni duh, boreći se sa podjednakim žarom na svakom kvadratnom centimetru terena. Bez sumnje, on je bio motor svog tima i po našem mišljenju, najbolji igrač u osmom kolu šampionata – piše taj medij.

Šampion Poljske svoju evropsku avanturu nastavlja u Ligi Evrope gde će se takmičiti u grupi L, sa ekipama Lokerena, Metalista i Trabzonspora. Prvi rival Radovićevoj ekipi biće belgijski Lokeren i taj meč je na programu u četvrtak od 21:05h u Varšavi.