Radović: Veliku zahvalnost dugujem Mateusu, on mi je prvi pružio šansu

Neverovatnu popularnost u ovom trenutku doživljava Miroslav Radović, član poljske Legije, a u izjavi za sajt UEFA on je naveo da igra sve bolje što je stariji.

U meču protiv Seltika koji je njegov tim pobedio rezultatom 4:1, Miroslav Radović je učestvovao sa 2 gola i jednom asistencijom, a nakon tih postignutih golova trenutno se nalazi na drugoj poziciji liste strelaca u Ligi šampiona, tačnije u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Bolji od njega je samo David Lafata koji je postigao 8 golova, naš internacionalac je postigao 5.

Trener koji ga je doveo iz Partizana u Legiju, Darius Vdovčuk je istakao da Radović čini 40% ekipe.

– Lepo je čuti kada vas neko tako hvali u medijima. Mogu reći da je Seltik ekipa koja je srećna za mene, svoj prvi prijateljski meč sam igrao protiv njih i postigao sam gol, evo sada opet. Tada smo pobedili 1:0. Ovaj meč protiv Seltika (4:1) je jedan od mojih najboljih od kako sam u klubu, a zabeležio sam više od 300 nastupa. Naravno, ima tu i još dosta mečeva gde sam igrao dobro, kao recimo onaj protiv Spartaka iz Moskve 2012. godine u Ligi Evrope – rekao je on.

Na pitanje koja mu je tajna uspeha, on je odgovorio da ih ima čak dve.

– Imam tajnu, tačnije dve. Prvo, to su moji blizanci, moji sinovi koji su rođeni prošle godine. Naravno, imam i još jednog starijeg, tako da imam troje dece koji me čine srećnim i daju mi motivaciju na terenu. Druga stvar je moje iskustvo, jednostavno naučio sam kako da reagujem na pojedine situacije tokom mečeva. Nadam se da će ljudi za mene govoriti da sam kao vino, što sam stariji, to sam i bolji – prenose sportske.net.

Kao najvažnije trenere u svojoj karijeri Radović je naveo trojicu stručnjaka.

– Lotar Mateus je bio taj koji mi je prvi pružio priliku da igram u meču Lige šampiona protiv Porta, 2002. godine, tada ih je trenirao Žoze Murinjo, a tada su i osvojili Ligu šampiona. Drugi je Darius Vdovčuk koji me je doveo ovde. Ne želim da zaboravim ni Jana Urbana, naročito u drugom mandatu – rekao je Radović.

Podsetimo se njegovog debija za Partizan, bilo je to nakon poluvremena meča sa Portom gde je Partizan gubio sa 2:0, Radović je ušao i već je tada pokazao da će biti od koristi ekipi. Kasnije, tokom godine, su on i Simon Vukčević bili jedni od nosioca igre Partizana.

Radović je u daljem intervjuu istakao da je imao i ponude drugih, bogatijih timova, ali da nije hteo da napusti Legiju.

– Možda i najbolja ponuda je bila ona od Monaka, ali oni su tada bili u drugoj ligi. Pravili su dobar tim, imali su velike ambicije, ali nisam želeo da napustim Legiju. Bilo je tu i drugih ponuda, ali ovde mi je sasvim lepo – rekao je nekadašnji fudbaler Partizana, Miroslav Radović.