Raduljica: Ako mi Milvoki ne dozvoli da igram za Srbiju, kriću se po šumama pet nedelja

Uoči priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji, među okupljenim reprezentativcima, posle tri godine našao se centar Milvoki Baksa Miroslav Raduljica.

Odmoran, spreman za početak priprema, otkrio je da je od prvog dana vlada odlična atmosfera među reprezentativcima, ali se i osvrunuo na prvu odigranu NBA sezonu.

– U Milvokiju je bilo malo hladno – uz osmeh je prokomentarisao Miroslav – ali sam u principu zadovoljan. Koliko sam imao šansu, koliko sam mogao, trudio sam se da iskoristim.

Neki su pomislili da su tetovaže i brada, koji su tipični za NBA, deo novog imidža Miroslava Raduljice koji je usvojio u Americi, ali, on je to kratko porekao.

– Svako ko se druži sa mnom zna da bradu puštam od kada je uopšte počela da mi raste, nema to veze sa trenutnim NBA trendom.

S obzirom na pravilo, prema kojem igrači koje se takmiče u najjačoj ligi sveta imaju ograničen broj dana koje mogu da provedu s reprezentacijom, Raduljica se nada da će njegov status biti jasan u narednih nekoliko dana.

– Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da budem na pripremama od samog početka. Ljudi iz kluba su, na osnovu pravila, postavili svoje uslove, ali, još smo u pregovorima, i sve će biti jasno u narednom periodu. Ako mi ne dozvole, moraću da se krijem po šumama i gorama pet nedelja – u šali je zavrio Raduljica svoje izlaganje na prvom okupljanju.