Rajkardovo dosta! Legendarni Holanđanin rekao zbogom trenerskom poslu

– Hoću da radim nešto drugo... Da ponovo uživam u fudbalu – kaže proslavljeni Holanđanin, koji je Barselonu vodio do titule prvaka Evrope.

Pre tačno osam sezona Ronaldinjova Barselona plesala je do naslova najboljeg na Starom kontinentu, a Frank Rajkard je na trenerskoj funkciji ponovio uspeh koji je kao igrač načinio 1995. godine sa Ajaksom.

Sve posle toga, međutim, nije bilo dostojno renomena čuvenog Holanđanina, a izgleda da je konačno i sam Rajkard to shvatio. Legenda Ajaksa i Milana, naime, otploviće iz trenerskih voda.

– Nemam nameru da vežbam do 60. godine – decidan je 51-godišnji stručnjak u intervjuu za holandski magazin VI.

– Kako stvari trenutno stoje, više neću raditi kao trener. Zahvalan sam na svemu što mi je fudbal dao, ali sada bih se radije bavio nečim drugim – rekao je Rajkard.

Ne zna se čime, ali svakako nečim što ne nosi toliki pritisak i sprečava čoveka da uživa u fudbalu.

– Želim samo da ponovo gledam fudbal i pričam o njemu. Ne da živim pod pritiskom koja nosi ta titula – kad te zovu Mister – dodao je čuveni Holanđanin.

Rajkard je trenersku karijeru počeo na klupi Holandije, kasnije je vodio Spartu iz Roterdama, zlatne godine proživeo u Barsi, da bi potom spao na Galatasaraj i Saudijsku Arabiju. Bez posle je od januara 2013.