Ramos: Daćemo sve za titulu, ali Atletiko je favorit

Odbrambeni igrač Real Madrida smatra da je njihov ovogodišnji rival u finalu Lige šampiona favorit.

Ima li šta lepše, nego da dva kluba iz istoimenog grada igraju u završnici najvećeg fudbalskog takmičenja u Evropi? Zamislite da se Partizan i Crvena zvezda nađu u finalu Lige šampiona? U Srbiji bi taj dan bio proglašen za dan državnosti! Jeste da je kod nas to gotovo nemoguće, ali u Madridu nije. Sudar dva velikana donosi mnogo uzbuđenja, a Španci žive za 24. maj, dan kada se sastaju Real i Atletiko Madrid…

Nedavno je „armija” Dijega Simeona postala novi prvak Španije, tako da je jasno ko je favorit u ovom meču. Tako misli i fudbaler „kraljevskog kluba” Serhio Ramos.

– Atletiko Madrid je definitivno favorit. Oni su osvojili titulu šampiona Španije, a predstojeće finale je za njih jedinstvena prilka. Budimo realni, nikada drugoplasirana ekipa ne ostane upamćena. Finale se igra da bi se u njemu pobedilo, a oni će ići na pobedu – rekao je Ramos za španske medije.

Ipak, koliko god da Atletiko želi titulu, toliko će se i njihov rival boriti za istu. Odbrambeni igrač Real Madrida dodao je da će njegova ekipa pružiti maksimum na terenu, jer bi osvajanje Lige šampiona bio ostvarenje snova.

– Daćemo bukvalno sve za titulu u Ligi šampiona. Mnogo vremena je prošlo od kako smo poslednji put bili u finalu, i imamo jedinstvenu priliku da dođemo do trofeja. Nadam se da ću odigrati utakmicu života, a to žele i moji saigrači. Svi žele da pruže maksimum – ističe je Ramos.

Ramos nije skrivao da bi u finalu voleo da u protivničkom timu vidi i Dijega Kostu, jer veruje da na važnim utakmicama treba da igraju najbolji igrači, što po njegovim mišljenju Kosta jeste.

Real Madrid i Atletiko Madrid sastaće se u subotu u Lisabonu u finalu Lige šampiona. „Jorgandžije” imaju priliku da osvoje svoj prvi trofej u Ligi šampiona, dok će se Real Madrid boriti za deseti u klupskoj istoriji.