Ranjeni ‘Orlovi’ žele brz oporavak: Srbija danas igra sa Grčkom, Ćurčić na ispitu

Reprezentacija Srbije večeras od 18.00 igra protiv Grčke u gradu Hanji na Kritu prijateljskom susretu.

Na utakmici protiv Grčke, „Orlove” će voditi Radovan Ćurčić, umesto Dika Advokata koji je sporazumno raskinuo ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije.

Fudbalski savez Srbije zabranio je reprezentativcima da daju izjave novinarima uoči puta u Grčku, pa su fudbaleri do reči stigli (tek) na Kritu..

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa svesna u kakvom je problemu, kao i da je samopouzdanje poljuljano.

– Samopouzdanje je posle svake utakmice poljuljano, znamo u kakav smo sebe problem uvalili, ali zato fudbal i jeste zanimljiv jer uvek ima sutra sledeća utakmica. Mnogo će zavisiti od Grčke, posle pada uvek mora da se ustane – rekao je Ivanović novinarima na Kritu,

Vezni fudbaler Srbije Nemanja Matić rekao je da ekipa koja se sastala sa Danskom, kako je igrala, nije sposobna da pobedi ijednog protivnika.

– Nije dovoljno ovih nekoliko dana da se sve analizira, nije problem bila samo utakmica sa Danskom. Ekipa je spremna. Profesionalci smo i fokusirani smo na susret sa Grčkom da odigramo što bolje. Ne gledamo juče, svaki naredni korak je najbitniji – rekao je Matić.

Prema njegovim rečima, svi u Fudbalskom savezu Srbije moraju da reše problem u kojem je reprezentacija.

Reprezentativci Srbije i Grčke dan uoči prijateljske utakmice nisu trenirali na stadionu u Hanji, već u trening centra kluba Platanias. Uobičajene konferencije za novinare nije bilo, već su se igrači javnosti obratili na terenu uoči treninga.

Srbija posle utakmice sa Grčkom neće igrati do marta, kada će gostovati Portugalu u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Potpredsednik FSS Savo Milošević rekao je da je Radovan Ćurčić ozbiljan kandidat za mesto selektorta nacionalnog tima.

Doskorašnji selektor Srbije Dik Advokat odlučio je da se odrekne novčane naknade za prevremeni raskid ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije.