Raonić: Svaka pobeda je posebna, jer želim da idem do kraja

Kanadski teniser Miloš Raonić rekao je da je bio motivisan da se plasira u finale Mastersa u Parizu, iako je dan ranije ostvario svoj cilj – mesto u Londonu.

Raonić je trijumfom nad Rodžerom Federerom u petak uveče izborio mesto na završnom Mastersu sezone, a do finala je došao trijumfom nad Čehom Tomašom Berdihom sa 6:3, 3:6, 7:5.

– Došao sam ovde motivisan, želeo sam mesto u Londonu i nisam želeo nikakvo razočaranje. Znao sam da sam to uspeo prošle večeri, ali nisam želeo da imam bilo kakve sumnje, pa sam zbog toga vršio još veći pritisak na sebe, jer sam bio željan ove pobede – istakao je Raonić.

Rođeni Podgoričanin je istakao da je iskoristio svoju šansu ove nedelje, iako je izgledalo da je sve protiv njega.

– Imam tu sreću da ispred sebe imam veliki broj mečeva. Neko vreme je izgledalo da neću ni imati šansu, ali sam svoju iskoristio.Igrao sam odlično, želim samo to da nastavim i zbog toga je svaka pobeda posebna, jer želim da idem do kraja – rekao je Raonić.

Raoniću će nedeljno finale sa Novakom Đokovićem biti drugo na nekom turniru Masters serije, u prethodnom, prošle sezone u Montrealu, poražen je od Rafaela Nadala.

– Imao sam malo sreće na kraju meča. Bio sam fokusiran na svoje servis gemove, znam da na njima počiva moja igra. Srećom, uspeo sam da sačuvam svoj servis i borio sam se do kraja. Presrećan sam zbog ove pobede, ali želim još dalje da dođem – naglasio je kanadski teniser.