Rasipanje šampionskog tima: Evo šta Zvezdini stranci kažu o ostanku u klubu

KK Crvena zvezda
Beta

Inostrani košarkaši iz Crvene zvezde rekli su da još ne znaju da li će i naredne sezone igrati u srpskom klubu.

 

Zvezda je u četvrtak uveče osvojila titulu nacionalnog šampiona posle 17 godina pauze, a Maik Cirbes, Čarls Dženkins, Markus Vilijams i Jaka Blažič još ne znaju gde će igrati u nastavku karijera.

– Nakon svake sezone, igrač pogleda sve mogućnosti koje treba da razmotri. Sada samo želim da proslavim ovo, a onda ću da razgovaram sa svima, Zvezdom, menadžerima… – rekao je Cirbes novinarima.

Mediji su ranije preneli da će Cirbes naredne sezone igrati za Bajern Minhen.

– Postoje i tekstovi koji navode da mi je ovo na tetovaži bivša devojka. Moraćemo da sačekamo. Ne kažem da nije bilo razgovora, ali moraćemo da sačekamo i vidimo – naveo je nemački centar.

Dženkins je kazao da je još rano da se govori o njegovoj budućnosti.

– Stvarno ne znam. Želim da uživam i proslavim titulu sa saigračima, a sutra svašta može da se dogodi, sada stvarno ne znam – kazao je Dženkins.

Njegov sunarodnik iz SAD Markus vilijams kazao je da mu je trenutno samo potreban odmor posle veoma naporne sezone.

– Utakmice, navijači, podrška i atmosfera, to je nešto čega ću se uvek sećati. Još ne znam da li ću ostati, ne želim da sada pričam o tome, samo želim da odem kući i da se opustim – rekao je Vilijams.

Slovenački reprezentativac Blažić, koji ima još godinu dana ugovora sa Zvezdom, rekao je da se nada da će imati još uspeha sa crveno-belima.

– Ovo mi je najbolji osećaj u karijeri i mislim da će biti još toga, nadam se u Zvezdi. Imam ugovor sa Zvezdom i to je to, ništa drugo. Ovo je neverovatno, sada ne mogu ništa da kaže – rekao je Blažič.

Zvezda je, pored trofeja u nacionalnom šampionatu, osvojila i Kup Radivoja Koraća i Jadransku ligu, a igrala je i u Top16 fazi Evrolige.