RASKOL U REPREZENTACIJI ŠVAJCARSKE: Behrami zbog “albanskog orla” izbačen iz nacionalnog tima!

Selektor švajcarske fudbalske reprezentacije Vladimir Petković "izbacio" je iz nacionalnog tima Valona Behramija, koji tvrdi da se radi o "političkoj odluci", čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Beta

Švajcarski mediji su preneli da Behrami, koji igra za italijanski Udineze, jedan od nekoliko reprezentativaca albanskog porekla sa Kosova, neće više biti deo švajcarske nacionalne selekcije, što je i sam doskorašnji reprezentativac potvrdio.

Preko tvitera, Behrami je poručio: “Završena je moja međunarodna karijera”.

Švajcarski mediji tvrde da je razlog za izbacivanje iz tima uloga Behramija u reprezentaciji, pošto u svlačionici ima “preveliku moć”.

– Radi se o taktičkoj odluci – objasnio je Petković u prvoj izjavi.

Portparol Fudbalskog saveza Švajcarske Marko fon Ah potvrdio je medijima da je bilo razgovora između trenera i Behramija, u kojem je tema bila budućnost igrača, ali da nije bilo reči o isključenju.

– Petković me je nazvao. Najpre sam pomislio da se radi o normalnom razgovoru, ali je Petković odmah rekao da sam isključen iz tima – preneo je Behrami.

On je izrazio uverenje da se radi o političkoj odluci selektora.

– Nakon Svetskog prvenstva bilo je nekih događaja koji mi se nisu svideli – objasnio je on ne želeći da navodi o čemu je reč, ali je ukazao da se radilo o nečemu što je u suprotnosti sa idejom jedinstva ekipe.

Poslednjih nedelja došlo je do podele u nacionalnoj selekciiji koja mu se nije svidela.
Na pitanje da li je uzrok tome slavlje Šaćirija i Džake na utakmici protiv Srbije sa dvoglavim albanskim orlem, Behrami je odgovorio jasno sa “da”.

– Mi smo sve momci koji žele da idu istim smerom. Mladići koji žele da učine Švajcarsku ponosnom – rekao je on.

Behrami je kritikovao pokretanje diskusije o isključenju dvojnih državljana iz nacionalnih selekcija.

Rekao je da je planirao da do 35 godine igra za nacionalnu selekciju, a selektoru Petkoviću je prebacio da nema pojma o fudbalu.

– Opšti problem Fudbalskog saveza Švajcarske je što odlučuju ljudi koji nisu igrali fudbal – kazao je on.

Petković je takođe razgovarao i sa Bljerimom Džemailijem i Gelsonom Fernandesom, pa se spekuliše da i oni neće biti članovi budućeg nacionalne selekcije.

U Švajcarskoj misle da Petković sprovodi rekonstrukciju nacionalne selekcije i da će tom merom biti pogođeni i Štefan Lihtenštajner, kao i Johan Đuru.

Behrami je za reprezentaciju Švajcarske odigrao 83 utakmice, postigao dva gola, i 13 godina je bio član nacionalne selekcije, igrao je na četiri Svetska prevenstva i dva Evropska prvenstva.