Raspad sistema u Barsi: Posle Zubizarete ‘Kamp Nou’ napustio i Pujol

Barselona je otpustila je danas sportskog direktora Andonija Zubizaretu, a zbog toga je ostavku podneo i dugogodišnji kapiten i član uprave Karles Pujol.

Zubizareta je postao sportski direktor 2010. godine, kada je na čelo kluba došao Sandro Rosel, koji je otišao nakon problema sa transferima.

– Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu odlučio je da raskine ugovor sportskog direktora Andonija Zubizarete. Predsednik želi da se u ime kluba zahvali Zubizareti na njegovom doprinosu, posvećenosti i profesionalizmu tokom četiri godine na funkciji – navodi se u saopštenju kluba.

Zubizareta je bio golman Barselone od 1986. do 1994. godine i zabeležio je više od 400 nastupa za katalonski klub.

Pozicija ovog Baskijca u klubu bila je neizvesna i pre nedeljnog poraza od Real Sosijedada 0:1 u nedelju, ali je njegova kritika Bartomeua zbog umešanosti u poslove koji su doveli do zabrane transfera izgleda bila kap koja je prelila čašu.

– Preuzimam punu odgovornost za ono što radim, ali gospodin Bartomeu poznaje situaicju bolje nego iko, pošto je on bio potpredsednik tokom tog perioda – rekao je Zubizareta u nedelju.

 

Nedugo pošto je Zubizareta otpušten, oglasio se i pomoćni direktor fudbala i ikona Barselone Karles Pujol. On je na toj funkciji bio nešto duže od tri meseca.

– Želim da vas obavestim da sam završio svoj radni odnos sa Barselonom. Ova tri i po meseca su mi pružila priliku da vidim i drugu stranu kluba. Mnogo sam naučio i zahvalan sam zbog toga, ali želim da iskusim i druge stvari iz drugog ugla na drugim mestima – naveo je Pujol u svom saopštenju.

– Želim da se razvijam i lično i profesionalno, i nadam se da ću u budućnosti moći da se vratim kući i vratim sve ono što mi je klub pružio tokom svih ovih nezaboravnih godina – dodaje se u saopštenju.

Pujol je naveo da bi više voleo da se oprostio od Barselone na terenu, i zahvalio je navijačima na velikoj podršci.

– Voleo bih da sam mogao da se pozdravim sa svima u kopačkama, ali život ti ne pruža uvek ono što želiš. Imao sam mnogo sreće što sam mogao da osetim toliko pažnje i sve što mogu da vam kažem jeste hvala, znajte da ću vas uvek nositi u srcu. Živela Barsa! – napisao je Pujol.